İbrahim Gökçek paylaşımları nedeniyle hakkında inceleme başlatılan hakim: Yargıç kimliğimle söylemedim

İbrahim Gökçek hakkındaki paylaşımları nedeniyle HSK'nin inceleme başlattığı Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan 'Ben bunu yargıç kimliğiyle söylemiyorum. İnsani duygularla yapıyorum' dedi

Fotoğraf: facebook/Ayşe Sarısu Pehlivan

Ölüm orucunda yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun inceleme başlattığı Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, söz konusu paylaşımların 'yaşam hakkının kutsallığı üzerinden insani bir şekilde' yapıldığını belirtti.

Tükenmez Haber'den Denizcan Akar'a konuşan Pehlivan, "Ben bunu yargıç kimliğiyle söylemiyorum. İnsani duygularla yapıyorum. Bunun üzerinden başlatılan ve tamamen yozlaşmayı gösteren bir şey" dedi.

"Yaşam hakkının kutsallığı üzerinden yazlmış bir Twitter paylaşımı"

Dün akşam sosyal medyada kendisine yönelik 'linç' başlatıldığını belirten Pehlivan, "Ben de yeni öğrendim. Twitter'da gördüm. Benim bilgim yok, tebliğ edilen herhangi bir şey yok" diye konuştu. 

İbrahim Gökçek ile ilgili yaptığı paylaşımlara ilişkin de konuşan Pehlivan şu ifadeleri kaydetti:

"İbrahim Gökçek'i kutsallaştırmak gibi bir derdim yok benim. Tamamen ölüm oruçları üzerinden devletin yükümlülükleri olduğunu düşünerek yaşam hakkının kutsallığı üzerinden son derece insani olarak yazılmış olan yazılmış bir Twitter paylaşımıdır. Malesef 'troll' olarak tabir ettiğimiz kişiler tarafından son derece yakışıksız ifadelerle linç edilmeye çalışıldım. Onun üzerine sanıyorum yine aynı grubun etkisinde olan, aynı grupla birlikte çalışan basın bile diyemiyorum artık gazetelerin yapmış olduğu haber üzerine HSK böyle bir inceleme başlatmış ben de öyle öğrendim"

"Yozlaşmayı gösteren bir şey"

Sosyal medyada hakkında yapılan paylaşımlara ilişkin de değerlendirmede bulunan Pehlivan, "Ülkedeki yozlaşmayı ve insanların artık nasıl bir hâle geldiğini göstermesi açısından vahim bir örnek. Çok kolay bir şekilde insanları linç edebiliyorlar. Yani fikirlerini beğenmeyebilirsiniz ama yaşam hakkı kutsallığı üzerinden paylaşım yapan bir insan yani. Yargıç kimliğiyle yapılan bir şey de değil. Ben bunu yargıç kimliğiyle söylemiyorum. İnsani duygularla paylaşım yapıyorum. Bunun üzerinden başlatılan ve tamamen yozlaşmayı gösteren bir şey.

"Nasıl normalleşeceğimizin hesabını yapmamız lazım"

İnsanların düşünce yapılarını anlamanın çok zor olduğunu kaydeden Pehlivan, "Bu memleketin geçirdiği aşamaları sosyolojik olarak boyutunu incelemek lazım. 'Nasıl düzelebiliriz, nasıl normalleşebiliriz?' hesabını yapmamız lazım. Üzüyor yani" ifadelerinde bulundu.

Pehlivan'ın söz konuşu paylaşımları ise şu şekilde:

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU