"Kozmik Oda’dan çalınan bilgilerle 813 görevli öldürüldü" iddiasına iki itiraz: O bilgi doğru değil

Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş’un “Kozmik Oda’dan çalınan bilgilerle 813 görevlimiz şehit edildi” iddiasına Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ile Emekli MİT Müsteşar Yardımcısı Öneş’den itiraz var

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik bir grup askeri personelin suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında “Kozmik Oda” olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Komutanlığı’nda 20 gün boyunca arama yapılmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "Kozmik Oda" incelemesi bir FETÖ kumpası olarak değerlendirilerek, o gün soruşturmayı başlatan ve yürüten yargı mensupları hakkında işlem yapılmıştı.

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, geçtiğimiz günlerde  Halk TV’de Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu programda yaptığı açıklamada, "Kozmik Oda" soruşturması sırasında isimleri deşifre olan 813 görevlinin öldürüldüğünü belirterek, bunların yabancı istihbarat servislerine ve terör örgütlerine yerleştirilen kişiler olduğunu iddia etti.

ahmet yavuz.jpg
Ahmet Yavuz / Fotoğraf: Twitter@yvzah

 

"813 değil 82 kişinin bilgisine ulaşıldı"

Karakuş’un iddiasını sosyal medyada paylaşan Cevizoğlu’na Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Hiç doğru olmayan bilgidir” cevabı verdi.

Yavuz, bildiklerini Independent Türkçe'ye anlattı

"Kozmik Oda’da" elde edilen bilgilerle 813 görevlinin öldürüldüğü iddiasının doğru olmadığını iddia eden Yavuz, şöyle konuştu:

Aranan yer Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ydı. Burada olası bir işgal durumunda Ankara ve Konya’da direnişe katılacak kişilerin isimleri olabilir. O zaman arama yapan hakimin 82 kişinin ismine ulaştığı iddia edilmişti. Dolayısıyla 813 sayısı ile 82 sayısı farklı şeyler.

Yavuz sözlerini şöyle devam ettirdi:

Ayrıca bu kadar adam öldürülmüş olsaydı ve bu liste siyasi iktidarın elinde olsaydı FETÖ’da da bir terör örgütü olarak kabulünü sağlamak için en önemli vasıtalardan biri olurdu. Bak FETÖ bu kişileri öldürdü denirdi. Mevcut bilgiler ışığında bu iddianın mümkün olmadığını söyleyebilirim.

cevat öneş.jpg
Cevat Öneş / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Öneş: Yavuz'un söyledikleri daha gerçekçi

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş de devletin gizli bilgilerinin yer aldığı "Kozmik Oda’ya" girilmesinin tarihimizdeki son derece vahim olaylardan biri olduğunu ve dönemin iktidarının da bunda sorumluluğu olduğunu belirterek, buna karşın 813 görevlinin öldürüldüğü iddiasında Ahmet Yavuz’un söylediklerinin daha gerçekçi olduğunu kaydetti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU