Milliyet gazetesi kendisini mi sansürledi?

Gazetenin eski yöneticilerinden Kadri Gürsel ile mevcut çalışanı Menderes Özel, sosyal medya üzerinde tartıştı…

Fotoğraflar: Milliyet

Demirören Grubu’na ait Milliyet gazetesinin 70. kuruluş yıldönümünde çıkan manşetinde “kendisini sansürlediği” iddiası ortaya atıldı. 

3 Mayıs 1950'da kurulan ve dün yayın hayatındaki 70. yaşını kutlayan Milliyet gazetesinin özel kapağında yer alan bir fotoğraf sosyal medyada “sansür” olarak nitelendi.

Bu Milliyet’in eski dış haber müdürü gazeteci Kadri Gürsel ile gazetenin mevcut çalışanı Menderes Özel arasında da tartışmaya neden oldu.

Gürsel, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

İktidarın medya taşeronu, içini boşaltıp murdar ettiği gazetenin 70’nci yılını sözde kutlamak için bu birinci sayfayı hazırlatmış. Kötü, pespaye, ucuz bir şaka. 3 Mayıs Dünya Basın ÖzgürlüğüGünü’ne dair bir kara mizah örneği olarak kayda geçsin.

Gazeteci Menderes Özel de Kadri Gürsel’e şöyle cevap verdi:

Bu kapağı biz yaptık Kadri, kimse hazırlatmadı. Kötü, pespaye, Milliyet tarihinde ucuz bir şaka olan sensin!

Gazetenin muhabirlerinden Kıvanç El de sansürlendiği iddia edilen fotoğrafın “Ne vardı”yı göstermek için manşete konulduğunu ifade etti:

Gazetenin 19 Aralık 1959’daki manşeti Uluslararası Basın Enstitüsü IPI'ın yaptığı açıklamaya basım yasağı konması üzerine atılmıştı. Yasağın ardından manşetin ilgili kısmının boş olduğunu gösteren bir fotoğraf çekilmişti. Bu fotoğrafın gazetenin 3 Mayıs 2020’deki nüshasında yayınlanması sosyal medyada “sansür” olarak gündeme geldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU