Emekli Korgeneral Karakuş, o iddiayı gündeme getirdi: Bilgileri yabancı istihbarat servisleri ve örgütlere sızdırılan 813 görevli şehit edildi

Emekli Korgeneral Karakuş, Kozmik Oda soruşturması sırasında isimleri deşifre olan 813 görevlinin şehit edildiğini iddia ederek, bunların yabancı istihbarat servislerine ve terör örgütlerine yerleştirilen kişiler olduğunu öne sürdü

2009 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik bir grup askeri personelin suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında “Kozmik Oda” olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Komutanlığı’nda 20 gün boyunca arama yapılmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından söz konusu soruşturma bir FETÖ kumpası olarak değerlendirilerek, o gün soruşturmayı başlatan ve yürüten yargı mensupları hakkında işlem yapılmıştı.

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Halk TV’de katıldığı Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu Ceviz Kabuğu Programı’nda daha önce Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından da dillendirilen bir iddiayı yine gündeme getirdi.

erdoğankarakuş.jpg
Erdoğan Karakuş / Fotoğraf: Twitter@ErdoanK97513075

 

İddiayı ilk olarak İlker Başbuğ dile getirmişti

Karakuş, devletin yabancı istihbarat servislerine ve yasadışı örgütlere yerleştirdiği görevlilerin adının Kozmik Oda aramasının ardından FETÖ tarafından ifşa edildiğini öne sürerek, "Kozmik Oda’ya girildikten sonra devletimizin yurtdışındaki yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği (sızdırdığı) 813 yurtsever görevlimizin tamamına yakını şehit edildi" iddiasında bulundu.

Söz konusu iddia daha önce Kozmik Oda soruşturması döneminde Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından dile getirilmişti.

Konuyla ilgili aradığımız Karakuş, kişilerin ne zaman ve nerelerde öldürüldüğüne dair bilgisi olmadığını belirterek şöyle konuştu:

kozmik.jpg
Kozmik Oda'da yapılan arama çok tartışılmıştı / Fotoğraf: AA

“Yabancı topraklara inmek zorunda kalan pilotları da kurtarmakla görevliydiler”

Bu kişilerin birçoğu komşu ülkelerde veya örgütlerin içinde faaliyet gösteren sessiz ve ihtiyaç olduğunda hareket eden ekipler. Yurt içinde olanların görevi olası bir işgalde direnişi örgütlemek. Yurt dışında bulunanların görevi hem bilgi toplamak olduğu gibi diyelim ki savaş sırasında bu ülkede düşen uçaklarımızdan paraşütle atlayan pilotlara düşmandan önce ulaşıp ülkeye dönmelerini sağlamak. Paraşütle atlayan pilota verilen mühürlü zarfta bu kişilere nasıl ulaşabileceklerine dair kodlu bilgiler olur. Kozmik Oda’da bu bilgiler deşifre oldu.

“Böyle bir yapıyı yeniden kurmak zor”

Kozmik Oda’ya girilmesinin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında TSK’nın zayıflatılmasının planının bir parçası olduğunu iddia eden Karakuş, “Öldürülen kişiler yerine yeni kadro oluşturulmuş mudur?” sorusuna şöyle cevap verdi:

Kozmik Oda ile bu insanların deşifre edilmesi dışarı karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük zaafı olarak görüldü. Bu tür yapıları oluşturmak kolay değildir. Yıllar alır. Yine vatansever insanlar ilaa ki bulunur ama zaman alır. Böyle bir yapıyı yeniden kurmak zor.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU