Mali müşavirlerin korktukları oldu: Koronavirüsten 9 vefat, 72 vaka

Salgınının ilk dönemlerinde evrak alışverişi nedeniyle en riskli gruplar arasında olduklarını söyleyerek evde kalmak isteyen ancak vergi beyannameleri nedeniyle işleri süren mali müşavirlerden şu ana kadar dokuz kişi vefat etti, 72’de vaka var

Mali müşavirler, salgın sürecinde bile yoğun bir şekilde çalıştı / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle pek çok sektörde işlere ara verilerek, çalışanlar eve gönderilirken, bazı sektörler bu sürecin dışında kaldı.

Bunlardan biri de mali müşavirlerdi.

Koronavirüsün en kolay elden ele dolaşan kağıt para veya evraklar ile bulaştığının belirtilmesi nedeniyle mali müşavirler tarafından medyaya yapılan açıklamalarda beyannamelerin ertelenmesi ve evde kalmanın kendilerini de kapsaması çağrıları yapılmıştı.

Ancak bazı sektörler dışında vergi beyannamelerinde erteleme olmadığı ve kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla ek iş geldiği için mali müşavirler de ofislerinde yoğun bir şekilde işe devam etti

Aradan geçen süreçte mali müşavirlerin endişelendikleri sonuç ortaya çıktı.

Türkiye Mali Müşavirler Odası’nın (TÜRMOB) verilerine göre şu ana kadar dokuz meslektaşları koronavirüs nedeniyle öldü halen 72’si hastalıkla mücadele ediyor.

ercankartaltepe.jpg
Ercan Kartaloğlu / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Mali müşavirler, ekonominin çarklarının dönmesinin gizli kahramanları"

Independent Türkçe'ye konuşan TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, “Tüm sektörler için evde kal çağrısının bizim için de geçerli olmasını istedik. Ancak mali müşavirler elde kalamadı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü bütün vergi beyannameleri mali müşavirler tarafından denetlenemeden gönderilemiyor. Salgın nedeniyle bazı istisnalar dışında beyannameler devam etti. Dolayısıyla bizler de çalıştık. Kısa çalışma ödenekleri bile İşkur’a mali müşavirler nezdinde gönderildi. Mali müşavirler evde kalamadı. Çalışanlarıyla birlikte 500 bin kişilik camia virüsten çok etkilendi. Biz olmadan kamunun finansman sağlaması mümkün değil.  Mali müşavirler, ekonomik çarkların dönmesinin gizli kahramanları.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU