Adana Valiliği açıkladı: Suriyeli genci vuran polis açığa alındı

Valilik, gencin “dur” ihtarına uymadığı için polisin uyarı ateşi esnasında yaralandığını, müdahalelere rağmen kurtulamadığına dair bir açıklama yayınladı

Adana Valiliği tarafından “uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak kaçan şüphelinin, uyarı ateşi sırasında kazara vurularak ölmesiyle” ilgili bir polisin açığa alındığı bildirildi.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

27.04.2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizin uygulama yaptığı esnada, uygulama noktasında dur ikazına uymayarak kaçan Suriye uyruklu A. H. isimli şahıs, uyarı ateşi açılması esnasında  kazaen  yaralanmıştır.

Yaralı olarak hastaneye sevk edilen A. H yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

CHP’li vekil: Sorumlular adalet önünde hesap vermeli

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından olay anına ilişkin görüntüleri paylaştı ve şu mesajı yazdı:

Adana Seyhan’da sokağa çıkma yasağının olduğu gün 17 yaşında bir çocuğun “dur” ihtarına uymadığı için öldürülmesi bizleri derinden üzdü. Bu görüntülerle ilgili acil bir açıklama ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz…

Anadolu Ajansı (AA) olayla ilgili dün yaptığı haberde şu ifadeler yer almıştı:

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, devriye görevi sırasında merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi 30095 Sokak'ta şüphelendiği bir kişiyi durdurmak istedi.  Şüphelinin "dur" ihtarına uymayarak kaçması üzerine polis memuru tabancayla havaya bir el uyarı ateş açtı. Polisin, indirdiği silahının kazara ikinci kez ateş alması sonucu Suriye uyruklu Ali H. (18) yaralandı. Yaralı, olay yerindeki polislerin bildirmesi üzerine bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Ali H, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU