Yeni Zelanda Başbakanı Ardern’dan koronavirüse karşı zafer ilanı: Bu savaşı kazandık

Son 24 saatte yalnızca bir yeni Kovid-19 vakasının bildirildiği Okyanusya ülkesinde yüz binlerce kişinin işe dönmesi bekleniyor

Ardern, hayatın ne zaman tamamen normale dönebileceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti (AFP)

Bugün başkent Wellington'da kameraların karşısına geçen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, koronavirüs salgınına karşı önemli bir zafer kazandıklarını açıkladı:

Yeni Zelanda’da herhangi bir yaygın ve tespit edilmemiş toplu bulaşma yok. Bu savaşı kazandık.

Yaklaşık 5 haftadır dördüncü seviyede kısıtlama uygulayan ülkede yalnızca çok gerekli görülen işler sürdürülüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gece üçüncü seviyeye geçilerek bazı işletmelerin, restoranların paket servis yapmalarının ve okulların önündeki engel kısmen ve kademeli bir şekilde kaldırılacak. Salı yüz binlerce Yeni Zelandalı’nın işe dönmesi bekleniyor.

Ardern, hayatın ne zaman tamamen normale dönebileceği konusundaysa kesin bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti. Herkesin sosyal ilişkilerini özlediğini söyleyerek, yavaş ve temkinli adımlar atmak zorunda olduklarını belirtti.

Başbakan, “Yeni Zelandalılar’ın sağlığıyla ilgili kazanımları riske etmeyeceğim. Üçüncü seviyede kalmamız gerekiyorsa, kalacağız” dedi.

Yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığı Yeni Zelanda’da son 24 saatte yalnızca bir yeni koronavirüs vakası bildirildi. Böylece tespit edilen vaka sayısının bin 122’ye çıktığı ülkede, 19 kişinin ölüm sebebi koronavirüs olarak kaydedildi.

AFP

DAHA FAZLA HABER OKU