Koronavirüs nedeniyle bin 447 kiracısından kira almayan iş insanı: Mülk sahibinin 2 ay kira almaması onlara bir şey kaybettirmez

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dayanışma yoluyla atlatılabileceğini belirten Dikran Masis, bu süreçte kiracılarından kira talep etmediğini söyledi. Masis'e göre diğer mülk sahiplerinin de benzer uygulamada bulunması gerekli

Dikran Masis / Fotoğraf: AA

İş insanı Dikran Masis, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gaziantep'te bulunan mülklerinin kiracılarından kira ücreti almayacağını açıkladı. 

Bin 447 kira ücretinin yanı sıra elektrik ve su borçlarını da almayan 70 yaşındaki Masis, tüm mülk sahiplerinin kira alacakları konusunda aynı fedakarlığı yapması için çağrıda bulundu.

"1447 esnafımız evde sıkıntılı şekilde oturmuş, birde bunun yanında 'Kiramı nasıl ödeyeceğim' diye mi düşünecek?"

Türkiye’nin salgın nedeniyle geçtiği zorlu süreci dayanışmayla atlatılabileceğine işaret eden Dikran Masis, kira almama kararını salgının ilk gününde aldığını söyledi:

Salgının ortaya çıktığı ilk gün, kiracılarımdan kira almamaya karar vererek bunu hemen uyguladım. 'Kimin elektrik ve su borcu varsa almayın' dedim. İnsanların dükkanı kapalı. Bundan dolayı bizim böyle (kira alma) bir hakkımız yok. Toplam 1447 esnafımız evde sıkıntılı şekilde oturmuş, birde bunun yanında 'Kiramı nasıl ödeyeceğim' diye mi düşünecek? Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım. Yaşanılan bu süreçte birbirimize sırt çıkmamız lazım.

İş yeri kapalı olan esnafın kira ödememesi gerektiğini savunan Masis, "Mülk sahibinin 2 ay kira almaması onlara bir şey kaybettirmez" diyerek, benzer fedakarlığı tüm tümlk sahiplerinden beklediğini söyledi.

"Her şeyi de devletten beklemememiz lazım, hükümetimiz bu süreci çok iyi yönetiyor"

Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini savunan ve bu sürecin dayanışma yoluyla atlatılabileceğini vurgulayan iş insanı Dikran Masis, "Hükümetimiz bu süreci çok iyi yönetiyor ve bizi gayet iyi yönlendiriyor. Hızlı karar alıp, işleme koyuyor. Ekonomistler bu süreçten sonra ekonominin kötü olacağını konuşuyor ama boş konuşuyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu sürecin üst yöneticiler için test olduğunu, zamanın iyi yönetilmesi gerektiğini belirten Masis, salgının "iyi-kötü yönetici" ya da "iyi-kötü şirketleri" ortaya çıkaracağını ileri sürdü.

 

Independent Türkçe, AA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU