Prof. Osman Müftüoğlu: Büyük bir yanlışa imza attık

Hürriyet’in başyazarı: Sosyal mesafe kuralını unuttuk. Ağız ağıza, burun buruna, omuz omuza bakkal, market, kuruyemişçi kuyruklarında birbirimizi adeta ezdik…

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, cuma gecesi sokağa çıkma kısıtlamasının geceyarısından 2 saat önce duyurulmasını “Büyük bir yanlışa imza attık” diyerek eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Osman Müftüoğlu, bugünkü köşe yazısının “Maalesef sınıfta kaldık” kısmında yen tip koronavirüs salgınıyla ilgili olumlu uygulamaları şöyle sıraladı:

Sağlık Bakanı ve ekibi süreci mükemmel yönetiyor.

Bilim Kurulu stratejik kararlar alarak yönetime yardımcı oluyor.

Hastanelerimiz son derece başarılı bir sınav veriyor.

Doktorlarımız, hemşirelerimiz, diğer sağlık personelimiz bana göre muazzam bir başarıya imza atmak üzereler, müthiş bir gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar.

Eczacılarımız ellerinden gelenin de fazlasını yaptılar, yapıyorlar.

Güvenlik sistemimiz, lojistik hizmetlerimiz de alkışlanacak bir gayretin içindeler.

Müftüoğlu, yanlış ve eksiklikleri de şöyle sıraladı:

Toplumsal organizasyon bakımından özellikle sosyal medyanın da etkisiyle başarısız bir süreç yönetimi içerisindeyiz. Halkımız bunca uyarıya rağmen hâlâ karşımızdaki tehlikeyi yeterince ciddiye almış değil.

Bu ‘farkındasızlık’ belasının en büyüklerinden birini cuma gecesi sokağa çıkma yasağının duyurulduğu 21.30’la, yasağın başladığı 24.00 arasında hepimiz gördük yaşadık. Büyük bir yanlışa imza attık. Sosyal mesafe kuralını unuttuk. Ağız ağıza, burun buruna, omuz omuza bakkal, market, kuruyemişçi kuyruklarında birbirimizi adeta ezdik.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU