Manisa’da 3 kişi ağaç üstüne yaptıkları evde kendilerini karantinaya aldı

Manisa’da 3 arkadaş, salgın tamamen ortadan kalkana kadar, yaptıkları ağaç evde kalmayı planladıklarını söyledi

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hızla yayılırken, 3 arkadaş kendilerini tehlikeden korumak için yeni bir yol buldu.

Elektrik teknisyeni 26 yaşındaki Alihan Sayılır ve özel sektörde çalışan arkadaşları Semih Yiğit ve Ertürk Akpınar, Spil Dağı Milli Parkı mevkisinde bulunan tapulu arazileri üzerinde ağaç ev yaptı.

3 arkadaş doğaya zarar vermeden titizlikle 2 hafta süren çalışmalarının ardından 7 metre yükseklikteki ağaç evin yapımını tamamladı.

Şehrin kalabalığından kaçarak ağaç eve sığınan 3 arkadaş koronavirüs tehlikesi geçene kadar ağaç evde kalmakta kararlı olduklarını anlattı. Yaptıkları ağaç evle alakalı bilgi veren Sayılır şunları kaydetti:

2 ay önce projesini hazırlamıştık. Zeminini hazırlayıp biraz beklettik.2 hafta önce koronavirüs olayları çıkınca işleri hızlandırdık. Şehir hayatından uzaklaşarak doğayla iç içe olalım, burada yaşamaya karar verelim istedik. Hızlı bir şekilde çatısını hazırladık. Boyasını da yaptıktan sonra sadece iç dizaynı kaldı.

Bir iki güne kadar oturmaya hazır hale gelecek. Pirinç, un, makarna, zeytin yağımız, çayımız her şeyimiz burada var. Gerekli olmadığı sürece şehre inmiyoruz. İhtiyacımız olursa da Sultan Yaylası'ndaki marketten ihtiyaçlarımızı gideriyoruz.

“Koronavirüs tehlikesi geçene kadar burada kalmayı planlıyoruz”

Koronavirüs tehlikesi tamamen ortadan kalkana kadar ağaç evde kalmayı planladıklarını belirten Sayılır, “Koronavirüs tehlikesi geçene kadar burada kalmayı planlıyoruz. Yaptığımız kulübede 4 kişi rahat rahat yatabilir. Masrafı da yaklaşık bin 500 lira civarında oldu” dedi.

3 arkadaş virüs salgınına karşı hem kendilerini kent hayatından izole etti hem de doğayla iç içe yaşamanın keyfini çıkardı.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU