“Arkadaşlarımız her gün hasta oluyor” diyen doktor stüdyoyu ağlattı

Istanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Tamur, salgın günlerinde sağlık personelinin durumunu anlatırken duygulu anlar yaşanmasına neden oldu

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur’un CNN Türk’te katıldığı canlı yayında söyledikleri izleyenleri duygulandırdı.

Izolasyon tedbirlerinin daha sıkı uygulanması gerektiğini belirten Tamur, aksi halde yakında hastanelerde yer bulunamayacağını söyledi.

Alkışla bu iş olmuyor

Doktorlara yönelik yeni bir şiddet dalgasının başlama tehlikesinden de bahseden Tamur, “Çünkü hastanı hastaneye yatıramayacaksın. Şu dönemde Sağlıkta Şiddet Yasası’nın derhal çıkarılması lazım. Sağlık çalışanına dokunana çok ciddi cezalar verilmesi lazım. Alkışla bu iş olmuyor” dedi. 

“Arkadaşlarımızın her gün hastalandığına dair veriler alıyoruz”

Sağlık çalışanlarının sıkıntıda olduğunu belirten Tamur şu sözleri söylerken duygulandı:

Arkadaşlarımızın her gün hastalandığına dair veriler alıyoruz. Biz meslektaşlarımızla kardeş olmayı öğrenmiş insanlarız. Onların bir tanesinin hastalanması bizim için sıkıntılı bir durumdur. Bunun önlenmesi lazım. Yoğun bakımlarda çok daha kötülerinin görüldüğünü biliyoruz ama yoğun bakımlar kendi önlemlerini alabiliyor. Ama birinci basamakta, hastanelerin yeşil alanlarında insanlarla karşılaşan hekim arkadaşlarım, hemşire arkadaşlarım karşısındakinin hasta olup olmadığını bilmiyor. Biz hekimlerimizi, sağlık çalışanlarımızı ayakta tutmazsak kimseyi ayakta tutamayız. Bu ülkenin sağlık sistemini ayakta tutamayız.

Bu sözleri dinleyen spiker Buket Güler de gözyaşlarına hakim olamadı.   .

Tamur’a “Siz gözyaşlarınızı tutamayınca ben de tutamadım. Elimi de yüzüme götüremediğim için gözyaşımı silemiyorum” diyerek yayınına ara verdi. 


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU