Koronavirüs: ABD'deki hastane 5 aylık malzemeyi 6 günde bitirdi

ABD'li sağlık görevlileri malzeme stoğundaki eksiklikleri gidermek için Kongre'den daha fazla kaynak isterken, bir hastanede 5 aylık malzeme 6 günde tükendi

ABD'de hastaneler sağlık personelinin malzemelerinin bitebileceğini belirterek uyarıda bulunuyor (Reuters)

ABD'nin Georgia eyaletindeki bir hastanenin yöneticisi, 5 ay yetecek malzemenin koronavirüsle mücadele için 6 günde harcanmasının ardından stokların tükenmek üzere olduğu uyarısında bulundu.  

Uyarı, ABD genelinde sağlık merkezlerindeki ekipmanın yetersizliğiyle ilgili endişeler artarken geldi. 

Phoebe Putney Sağlık Sistemi CEO'su Scott Steiner, sağlık hizmeti sağlayan kuruluşun Georgia'nın güneybatısındaki Albany'de bulunan en önemli hastanesindeki ekipmanının, koronavirüs vakalarındaki artıştan ciddi ölçüde etkilendiğini CNN'e söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Georgia'da doğrulanan Kovid-19 vakası sayısı şu anda toplam 121. Bunların arasındaki 65 hastanın Phoebe Putney'nin en önemli hastanesinde olduğu bildirildi. Bununla birlikte, en az 115 kişi de test sonuçlarını bekliyor.  

CNN'in haberine göre, Georgia'nın Albany kentindeki Putney Memorial Hastanesi koronavirüs salgınından önce, aralarında koruyucu giysinin de olduğu, 6 ay yetmesi beklenen malzemelerle donatılmasına rağmen, Bay Putney hastanenin şu anda 5 gün daha yetecek ekipmana sahip olduğuna inanıyor.

Putney, CNN'e şunları söyledi:

Hazırlıklar konusunda abartıya kaçtığımızı düşünmüş olabiliriz.
Ama stok konusunda neler yaşadığımıza inanamazsınız.

The Atlanta Journal-Constitution gazetesinin (AJC) aktardığı açıklamalarda, Phoebe Putney CEO'su koronavirüs salgınının SARS, domuz gribi veya Ebola gibi önceki virüslerle kıyaslanamayacağını dile getiriyor:

SARS, H1N1 ve Ebola'yı aynı kefeye koyabilirsiniz. Michael Kasırgası vardı, o bayağı mühimdi. Ama mesele şu ki, Michael Kasırgası gelip geçti ve sonra bir nevi dağılmış parçaları topladınız. Biz 6 günde bu raddeye geldik. Ve yavaşlayacak gibi de görünmüyor. Geri kalan herkesin aynı şekilde hissetmesi sadece an meselesi mi?

AJC'ye göre, sağlık hizmeti sağlayıcısı şimdi gönüllülere ve bağışlara yöneldi. Bağışların içinde tavuk fabrikalarının verdiği beyazlatıcılar ve restoranlardan gelen karton kutular var. Malzemeler tükendiğinde maske dikebilecek kişiler de belirlendi. 
 

 

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yetkililer eldiven, önlük ve maske gibi malzemelere daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve ulusal çaptaki açığı gidermek için çözüm bulmaya çalıştıklarını pazartesi günü CNN'e doğruladı. 

Bir bakanlık sözcüsü "Daha fazla malzemeye ihtiyaç duyulduğu konusunda şeffaf davrandık. Bu yüzden tedariği artırmak ve üretimi büyütmek için Kongre'den ek kaynak talep edildi" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU