İran’da 113 hasta daha hayatını kaybetti, milletvekili seçimleri ertelendi

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 113 kişinin daha hayatını kaybetti. Can kaybı 724'e, vaka sayısı ise 13 bin 938'e yükseldi. Nisanda yapılması planlanan seçimler ertelendi

Fotoğraf: AFP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının en çok etkilediği ülkeler arasında yer alan İran’da Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur günlük basın toplantısında son durumu açıkladı. 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 113 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyleyen Cihanpur, toplam ölü sayısının 724'e çıktığını belirtti.

Vaka sayısının da 1209 artarak 13 bin 938'e ulaştığı bilgisini veren Cihanpur, 4 bin 590 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

 

iran tahran afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Seçimler ertelendi

Ülkede 17 Nisan’da yapılması planlanan milletvekili 2. tur seçimleri de ertelendi. Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Abbas Ali Kedhudayi, "Koronavirüsle mücadele dikkate alınarak 11. dönem 2. tur milletvekili seçimleri 11 Eylül'e ertelenmiştir" dedi. 

 

thumbs_b_c_a2fd80da033c6ef9a9972e3a09345cc4.jpg
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar hastalıktan kurtularak görevine döndü / Fotoğraf: AA​​​​​

 

Protokolde salgın sürüyor

İran’da hastalığa yakalanan protokol üyelerinin arasına Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Haşim Bathai Gulpeyagani de eklendi. Bathai'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Bathai'de koronavirüs tespit edilmiştir. Hastanede tedavi altındadır" ifadelerine yer verildi.

Koronavirüse yakalanan Kadın ve Aile İşlerinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar ise sağlığına kavuştu. 27 Şubat’ta virüs teşhisi konulan İbtikar, bugün karantinadan çıkarak ofisinde yapılan bir toplantıya katıldı. 

DAHA FAZLA HABER OKU