Çin'de ilk salgın uyarısını yapan doktor koronavirüs nedeniyle öldü

Doktor Li, Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Vuhan’da yoğun bakım ünitesinde oksijen maskesine bağlı halde tutuluyordu

Fotoğraf: Global Times

Çin'de ortaya çıkan ve birçok ülkeye sıçrayan bir salgına neden olan yeni tip koronavirüsle ilgili olarak 30 Aralık 2019 tarihinde meslektaşlarını uyaran Dr. Li Wenliang da koronavirüs  nedeniyle hayatını kaybetti.

Çin’de yayın yapan Global Times, Dr. Li Wenliang'ın koronavirüs yüzünden hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Dr. Li Wenliang arkadaşlarına haber verince hakkında soruşturma açılmıştı.

‘Söylenti yayarak toplumsal düzeni bozma' suçlamasıyla ifadesi alınan Wenliang, Vuhan eyaletinde yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mesaj attı

Li, 30 Aralık 2019’da doktor arkadaşlarına mesaj atarak SARS benzeri bir virüsten bahsetti.

Li, Vuhan’da deniz canlılarının satıldığı bir pazarda yedi kişinin SARS benzeri bir hastalığa yakalandığını, çalıştığı hastanede karantinaya alındıklarını söyledi.

Çinli doktor, gördüğü testlere dair yorumunda, hastalarda bir Koronavirüs'ün bulunduğunu tespit etmiş, doktor arkadaşlarına dikkatli olmalarını ve çevrelerini uyarmalarını söylüyordu.

Soruşturma başlatılmıştı

Mesajı, Çin sosyal medyasında viral olan Li, Vuhan polisi tarafından 'söylenti yaymakla' suçlanarak hakkında soruşturma açıldı.

'İnternette söylenti yaymak’, ‘toplumsal düzeni bozmak’ gibi suçlamalar yöneltilen doktor, ifade verdikten sonra, ‘bir daha yasadışı faaliyette bulunmayacağına’ dair bir tutanağı da imzaladı. 

Hastanede geçen haftaya kadar görevini sürdürmekte olan doktor, 12 Ocak günü virüs kapmış bir hastayı tedavi etmesinin ardından öksürmeye başladı, daha sonra ateşi yükseldi.

Hastaneye kaldırılan doktor, Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, Vuhan’da yoğun bakım ünitesinde oksijen maskesine bağlı halde tutuluyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU