Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüs konusunda paniğe gerek yok

Koca: Kuş gribinde de tüm dünya panik yapmış, harekete geçmişti. O dönem biz de her ülke gibi neredeyse 10 yıllık ilaç almıştık. Gerisini siz değerlendirin

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada 305 kişinin hayatını kaybettiği 14 bin kişinin de yakalandığı koronavirüs hakkında paniğe gerek olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Koca, virüsün gribal enfeksiyonla farkının nasıl anlaşılacağını şöyle anlattı:

Ateşi olan, öksüren, ishal olan herkes koronayım diye düşünmemeli. Bunlar aynı zamanda mevsimsel gribin de belirtileri. Mevsimsel grip geçirmekte olan hastaya da bir metreden fazla yaklaşmamak gerek. Burada kritik olan şu; Çin’e giden, gelen kişinin durumu ya da o kişiyle teması olması durumunda söz konusu belirtileri gösteriyorsa sağlık kuruluşuna gitsin. Numune alınıyor ve sonuca göre hareket ediliyor. Paniğe gerek yok. Gerekli tedbirler alınıyor.

Koca, “biyolojik saldırı” iddiasını da şöyle yanıtladı:

Benim bu şekilde yorum yapmam doğru olmaz. Ancak kuş gribinde de tüm dünya panik yapmış, harekete geçmişti. O dönem biz de her ülke gibi neredeyse 10 yıllık ilaç almıştık. Gerisini siz değerlendirin. Sonuçta panik yapmamak gerek, paniğe gerek de yok. Ancak her türlü tedbiri alıyoruz.

Maske takmaya gerek yok

Corona Virüsü Bilim Kurulu üyesi olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da koronavirüs hakkında şunları söyledi:

Bizim ülkemiz için şu anda maske takmamızı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Yani genel anlamda dışarıya çıktığımızda, dolaşırken veya herhangi bir toplu alana geçerken de maske takmamızı gerektirecek özel bir durum yok.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU