Tunceli Belediyesi’ne SGK’dan haciz, maaşlar ödenemedi

Tunceli Belediyesi’nin hesaplarına, belediyenin SGK’ya olan borçları nedeniyle haciz konuldu. Çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini söyleyen Belediye Başkanı TKP’li Maçoğlu, haciz işleminin hukuksuz olduğunu ileri sürdü

Fotoğraf: tunceli.bel.tr

SGK İl Müdürlüğü tarafından, 4 milyon 461 bin lira borcu olan Tunceli Belediyesi'nin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konuldu.

Bankalar tarafından hesapları bloke edilen belediye, 131 çalışanına maaş veremedi.

Karara tepki gösteren Tunceli Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu belediye binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Hesapları bloke edildiği için çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini söyleyen Maçoğlu, tüm resmi kurumlara bildirmelerine rağmen SGK tarafından hesaplarına haciz konulduğunu belirtti. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu ileri süren Maçoğlu, haciz ile belediyeyi işlevsiz bırakmanın amaçladığını iddia etti. 

Kayyum döneminde haciz gelmedi  

"Haciz konulan borç 10 milyon civarındadır. Bu borçların 8 ayı, ortalama 4 buçuk milyonu bize ait. 11 ay yani 5 buçuk milyon civarında borç kayyuma aittir. Bu borç kayyum döneminde hiçbir şekilde haciz edilmemiştir" diyen Maçoğlu şu ifadeleri kullandı:

Belediye şirketimizin, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne 31.12.2019 tarihi itibarıyla 4 milyon 761 bin 424 lira 20 TL SGK prim borcu bulunmaktadır. Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarları ödenmemektedir. Bu ödeme biz yönetime gelmeden önce de yapılmamaktaydı. Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU