Galler Prensesi kamusal görevlerine "yumuşak bir dönüş yapacak"

Saray yardımcılarının Kate'le, Paskalya Pazarı'nda kiliseye yürüyerek gitme ihtimalini görüştüğü bildirildi

Galler Prensesi'nin geçirdiği ameliyatın ardından William ve Kate mercek altına alındı (AP)

Galler Prensesi'nin, geçirdiği ameliyatın ardından tamamen iyileştikten sonra Paskalya'nın olduğu hafta sonu kamusal hayata "yumuşak bir dönüş" yapacağı bildirildi.

Ocakta karnından başarılı bir ameliyat geçirdiğinden beri Kate, herhangi bir resmi görev üstlenmedi ya da kamuoyu karşısına çıkmadı.

Kate'in nerede olduğuyla ilgili internetteki yoğun spekülasyonlar sürerken o ve eşi Galler Prensi William hafta sonu, yaşadıkları yerin yakınında çiftlik ürünleri satan bir dükkanı ziyaret ederken görülmüştü ve kraliyet yardımcıları halihazırda prensesin geri dönüşüne yönelik planlar hazırlıyor.

The Times'a göre saray yardımcıları, Kate'in Paskalya Pazarı'nda kiliseye yürüyerek gidip Windsor'daki St. George Şapeli'nde her yıl düzenlenen Paskalya sabah ayininde diğer aile üyelerine katılma ihtimalini kendisiyle görüşüyor. Gazete, saray yetkililerinden oluşan bir ekibin Kate'in işe geri dönüşünü mümkün olduğunca pürüzsüz kılmak için prensesin dönüşüyle ilgili "mesajlaşmayı" yönetmeye çalıştığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kate'in Paskalya'nın olduğu hafta sonu kamuoyu karşısına çıkmasının ardından, okulların tatil edildiği dönemde çocuklarıyla birlikte bir mola vereceği ve yeni okul döneminin başında kamu görevlerine daha kalıcı bir dönüş yapmasının planlandığı iddia ediliyor. Kate ve William'ın çocukları nisan ortasında Lambrook Okulu'na geri dönüyor.

The Times prensesin tam olarak geri döndüğünde, yardımcıların "hayatının işi" diye tanımladığı erken yaşlara yönelik projesine odaklanmasının beklendiğini de ekliyor.

William son kamusal görevinde Birleşik Krallık'ın 6 bölgesinde evsizliği ortadan kaldırmayı amaçlayan, kendisinin iddialı Homewards projesinin gelişmelerini takip etmek üzere bir gününü Sheffield'da geçirirken Kate'in çalışmalarından sevgiyle bahsetmişti.

Homewards Sheffield Yerel Koalisyonu toplantısına katıldığında bir katılımcının, prensesin birkaç yıldır farkındalık yarattığı bir konu olan çocukların erken yaşlarının öneminden bahsetmesi üzerine geleceğin kralı gülümsemişti.

William sırıtıp ellerini havaya kaldırarak şöyle demişti:

Burada eşimin alanına giriyorum. Burada oturup bunu duyması lazım.

Bu gezi, Kate'in hafta sonu Windsor Kalesi arazisindeki Adelaide kır evlerine yakın Windsor Çiftlik Dükkanı'nda alışveriş yaparken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından gerçekleşti.

William eşiyle ilgili bu yorumu, şehrin Millennium Gallery'sindeki etkinliğe katılan bir gruba eşlik ettikten sonra yapmıştı. Prens burada onların evsiz kalma hikayelerini ve artık Sheffield bölgesinde başkalarına yardım etme çalışmalarını dinlemişti.

41 yaşındaki Chris Lynam adlı bi adam kraliyet ziyaretçisine, Kraliyet Donanması'ndan travma sonrası stres bozukluğuyla ayrıldığını ve bunun onu uyuşturucu ve alkol bağımlılığına, nihayetinde de hapse götürdüğünü anlatmıştı.

William ona şöyle demişti:

Chris, buraya gelip hikayeni anlatarak ne kadar cesur davrandığını söyleyebilir miyim?

Sheffield merkezli Cathedral Archer Projesi'nde evsizlik üzerine çalışan Lynam ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "Vay canına. Beklediğim bu değildi. Gerçekten iyi bir adamdı ve gerçekten dinledi, bu da beni biraz geçmişe götürdü. Ondan hoşlandım" diye belirtmişti.

Homewards Sheffield Yerel Koalisyonu, Sheffield için ortak bir vizyon oluşturup şehirdeki evsizliği sona erdirmeye yönelik bir Yerel Eylem Planı tasarlamak üzere Homewards tarafından son 9 aydır toplanıyor.

Grupta 70'ten fazla kuruluş ve yerel topluluktan evsizlik deneyimi yaşamış kişiler yer alıyor.

Salı gününün önceki saatlerinde William, Sheffield'ın yoksun bırakılmış bir bölgesini ziyaret ederek ev sahipleri, yerel yönetim ve evsizlik deneyimi olan başka sakinlerle görüşmüş ve şehrin bu sorunla nasıl mücadele ettiğini dinlemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU