Amsterdam yönetimi Red Light'ı şehir dışına taşımaya hazırlanıyor

Yeni merkezin inşasının 7 yıl sürmesi bekleniyor

Amsterdam'ın genelevler bölgesi şehir merkezindeki kanalların çevresinde yer alıyor (Reuters)

Şehrin imajını düzeltmek ve turist sayısını düşürmek isteyen Amsterdam yönetimi, ünlü Red Light Bölgesi'ni kentin güneyinde oluşturulacak bir başka bölgeye taşımayı planlıyor.

Kent merkezinde yer alan Red Light Bölgesi, genelevlerden oluşuyor ve şehrin turistik merkezinde yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turistik merkezdeki kalabalığı ve suç oranlarını azaltmak isteyen Amsterdam Belediyesi, yeni bir "Erotik Merkez" oluşturmak için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Femke Halsema, Amsterdam'ın güneyindeki Avrupa Bulvarı'nın Erotik Merkez için en uygun yer olarak belirlendiğini açıkladı.

Uzun süredir Red Light'ın şehir merkezinde olmasına karşı çıkan Halsema, "Yer seçimi, yeni yılın ilk aylarında kent konseyinin onayına sunulacak" ifadelerini kullandı.

Halsema, yeni merkezin açılmasının 7 yıl süreceğini sözlerine ekledi.

Amsterdam'da iş bölgesinde yer alan Avrupa Bulvarı, kurulacak Erotik Merkez için önerilen üç bölgeden biriydi. Yeni merkezde seks işçileri için 100 oda oluşturulması planlanıyor.

Amsterdam'da seks işçiliği, sadece belirli yerlerde ve izin alınması durumunda yasal. Yerel medyaya göre Red Light'ta 250 aktif oda bulunsa da şehirde kaç seks işçisinin çalıştığı bilinmiyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada yeni merkezin pencerelerinin bina içinde bulunacağı belirtildi. 

Yeni projeye karşı çıkanlar, genelevlerin şehir dışına taşınmasının seks işçileri için özellikle gece geç saatlerde güvenlik problemleri yaratabileceğini savunuyor.


Independent Türkçe, RT, Euronews

DAHA FAZLA HABER OKU