Succession'ın yıldızı, İncil için "en kötü kitaplardan biri" dedi

En çok medya patronu Logan Roy rolüyle tanınan İskoç aktör, kutsal metnin "propaganda ve yalanlarla" dolu olduğunu savundu

(HBO)

Succession'ın yıldızı Brian Cox, İncil'i "gelmiş geçmiş en kötü kitaplardan biri" diye acımasızca eleştirerek kutsal metnin bir "propaganda ve yalanlar" yığını olduğunu savundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

77 yaşındaki İskoç aktör, en çok HBO'nun beğeni toplayan dramasındaki ağzı bozuk medya patronu Logan Roy rolüyle tanınıyor.

Ateist olduğu açıkça bilinen oyuncu, kısa bir süre önce katıldığı The Starting Line podcast'inde dini inanca dair görüşlerini paylaşma fırsatı buldu.

Organize dinin insanlığın ilerlemesini engellediğini düşünüp düşünmediği sorulunca Cox şöyle yanıt verdi:

Büyük ölçüde evet. Bence din bizi geri çekiyor çünkü bizim dışımızdaki inanç sistemlerine dayanıyor.

Devamında Holokost'a, Ukrayna ve Gazze'deki savaşlara işaret ederek dinin bizi "her türlü dehşete sürüklediğini" savundu. Cox, "Aynı şeyler, faydası dokunmayan inanç sistemlerinde tekrar tekrar yaşanıyor" dedi.

Cox ayrıca organize dinin ataerkil olduğunu savunarak şöyle dedi:

Bu propagandanın kökü çok eskilere dayanıyor. İncil benim açımdan gelmiş geçmiş en kötü kitaplardan biri. Çünkü Adem'in kaburga kemiği fikriyle başlıyor. Adem'in kaburga kemiğinden kadının yaratıldığını biliyorsunuz ve buna inanıyorlar çünkü yeterince aptallar!

Aktör, insanların manevi rehberliğe ihtiyaç duyabileceğini kabul ederken İncil'deki hikayelerin çözüm olmadığını savundu.

Cox, "Buna ihtiyaçları var ama kendilerine yalan söylenmesine ihtiyaçları yok. Bir gerçeğe ihtiyaçları var ve bu gerçek değil" dedi.

Bu gerçek değil, bu bir mitoloji.

Kişisel olarak baktığında Cox, hayatın en büyük sorularının yanıtlarını oyunculuk yoluyla bulduğunu söyleyerek tiyatronun "tek gerçek kilise" olduğunu çünkü bunun "insanlığın kilisesi" olduğunu iddia etti.

Geçen ay Cox, The Independent'a kapsamlı bir profil yazısı için konuşmuştu.

Röportaj sırasında Cox, bir aileyi tiyatroya götürmenin hızla artan maliyetinden yakınmıştı. 

Cox, "Oğullarım var" demişti.

Hayır, bir gece için tiyatroya kişi başı 110 dolar ödeyemem. Hepimiz için! Beşimiz için!

Cox sözlerine şöyle devam etmişti:

Tiyatronun olayı da bu. Harika bir yer ama sadece orada çalışanlar için. Aksi takdirde kendinizi uzaylı gibi hissedebilirsiniz.

Bu yüzden karşı cinsle ilişkilerimde her zaman aktrislerle birlikte oldum. Bunun nedeni bariz olan şey yani birlikte çalışırken tanıştığın için kolay olması değil. Onlar yerinden olma hissini anlıyor. Birlikte yarattığımız herhangi bir şeyin çok tektonik bir temel üzerinde oluşturulduğuna dair daha derin bir anlayışa sahipler.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU