"Bilimkurgunun Kraliçesi" Yıldız Savaşları'na girmeye hazırlanıyor

Yaratık ve Avatar gibi serilerde önemli roller oynamıştı

Yüze yapışan uzaylılar ve yeşil gezegenlerdeki kolonicilerden sonra sıra stormtrooper'lara mı geldi? (Lucasfilm)

74 yaşındaki Hollywood yıldızı, bilimkurgu dünyasında yeni bir evrene açılıyor. Yaratık (Alien) ve Avatar serileriyle bu kategoriye damga vuran Sigourney Weaver'ın Yıldız Savaşları (Star Wars) serisine gireceği bildirildi. 

The Hollywood Reporter, 2019 tarihli Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi'nden (Star Wars: The Rise of Skywalker) sonra prodüksiyonuna başlanacak ilk Yıldız Savaşları filmi olacak The Mandalorian & Grogu için Weaver'la görüşme yapıldığını duyurdu. 

Disney+ dizisi The Mandalorian'ın yaratıcısı Jon Favreau'nun çekeceği filmin bu yıl çekimlerine başlanması ve 2026'de gösterime girmesi bekleniyor. 

Kiri

Sigourney Weaver, Avatar'da Kiri karakterini de canlandırıyor (AFP/Walt Disney)​​​​​​


Disney'in dijital yayın platformunun en popüler dizilerinden biri olan The Mandalorian, 2019'da yayına girdikten sonra Baby Yoda karakteriyle konuşulmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Djarin rolündeki Pedro Pascal'ın başrolünde olduğu dizinin başarısının ardından The Book of Boba Fett ve Ahsoka gibi spinofflar da çekilmişti. 

Game of Thrones, The Last of Us ve Narcos gibi dizilerle tanınan Pascal'ın yeni filmde Djarin karakterini canlandırması bekleniyor. Ancak senaryonun detayları henüz sızmadı. 

Üç kere Oscar'a aday gösterilen Weaver, 1979'da Ridley Scott'ın filmiyle başlayan Yaratık serisindeki 4 filmde Ellen Ripley karakterine hayat vermişti. Başroldeki bir kadının canavarla savaşması, pek çok yapıma örnek olmuştu. 

Sonrasında ikinci Yaratık filminin yönetmeni David Cameron'la Avatar serisine başlayan Weaver'a "Bilimkurgunun Kraliçesi" lakabı takıldı. 

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU