7 çalışanı Gazze'de öldürülen World Central Kitchen hakkında ne biliyoruz?

World Central Kitchen (WCK), İsrail'in dün (pazartesi) Gazze'nin merkezinde düzenlediği hava saldırısında ölen yedi çalışanı arasında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşlarının da bulunduğunu duyurdu

Gazze'de İsrail bombardımanına maruz kalan World Central Kitchen örgütünün kullandığı arabanın etrafında toplanan insanlar (AFP)

Şarku'l Avsat'ın Reuters'tan aktardığı habere göre, sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK), İsrail'in dün (pazartesi) Gazze'nin merkezinde düzenlediği hava saldırısında ölen yedi çalışanı arasında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşları da bulunuyor.

İşte WCK ile ilgili ayrıntılar:

ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan WCK, şef Jose Andres ve eşi Patricia tarafından 2010 yılında Haiti'de meydana gelen büyük depremin ardından hayatta kalanlara acil gıda yardımı sağlamak amacıyla kuruldu.

- Kuruluş o zamandan bu yana diğer doğal afetlerden kurtulanların yanı sıra mültecilere ve çatışmalardan etkilenenlere dayanıklılık eğitimi, yemek ve destek sağladı.

- WCK, 2022'de Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna'da on milyonlarca öğün yemek dağıttı.

- Mart ayında Kıbrıs'tan deniz yoluyla Gazze'ye gönderilen ilk yardım sevkiyatına katıldı. WCK'nin 332 ton gıda taşıyan ikinci sevkiyatının bu hafta Gazze'ye ulaşması bekleniyor.

- WCK kurucusu Şef Andres, İspanyol-Amerikalı bir restoran işletmecisi ve yemek kitabı yazarıdır. Washington, D.C.'de bulunan yeni ve yenilikçi mutfak tekniklerine dayalı restoranı, mutfak mükemmelliği için 3 yıldızlı Michelin derecelendirmesinde iki yıldız aldı.

Andres, 2015 yılında eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından Ulusal Beşerî Bilimler Madalyası ile ödüllendirildi.

Gazze'de çalışan diğer önemli kuruluşlar arasında Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Anera, Sınır Tanımayan Doktorlar, uluslararası bir yardım ve kalkınma kuruluşu olan Human Appeal ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yer alıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU