Mikrodalga fırını çalıştıran köpek yangın çıkardı

Sibirya kurdunun yol açtığı olay mutfakta ağır hasara neden oldu

Aktif, enerjik, dayanıklı bir tür olan Sibirya kurdu köpeklerinin ataları Sibirya Arktik'inde aşırı soğuk ve sert çevrelerde yaşamıştır (Reuters)

 

Birleşik Krallık’ta itfaiye görevlileri, içinde bir paket çörek bulunan mikrodalga fırını çalıştıran köpeğin istemeden yangın çıkardığını bildirdi.

Evde yalnız bulunan Sibirya kurdu cinsi köpek, mutfak tezgahına uzanmayı başararak elektrikli cihazı çalıştırdı.

Mikrodalga fırın çalışınca, içindeki çörek paketi de yanmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stanford-le-Hope kasabasındaki evin sahibi o sırada işteydi fakat telefonundaki kamera yayınını kontrol ettiğinde mutfaktaki dumanı gördü.

Acil çağrı merkezi hattı 999’u arayan ev sahibine Essex itfaiye komutası yanıt verdi. İtfaiye ekibi olay yerine geldiğinde yangının mikrodalga fırınla sınırlı kaldığını belirledi. Fakat duman mutfakta ciddi hasara neden oldu.

Öte yandan köpek olayda herhangi bir zarar görmedi.

Corringham İtfaiyesi ekip amiri Geoff Wheal, “Açıkçası bu, köpeğin dahil olduğu çok garip bir vaka ama yine de çok ciddi olabilirdi” dedi.

Wheal, şunları ekledi:

Olay yerine vardığımızda mutfak dumanla dolmuştu. İtfaiye görevlileri hasarın mutfak bölgesinin dışına sıçramamasını sağladı. Ama bu durum mikrodalga fırınların yiyecek saklamak için kullanılmaması gerektiğini gösteriyor. Her zaman mikrodalga fırınlarınızı temiz tutmanızı, tıka basa yiyecekle ya da herhangi bir ambalajla doldurmamanızı tavsiye ediyoruz.  Hayvanlar ve çocuklar onları düşündüğünüzden çok daha kolayca çalıştırabilir, bu nedenle lütfen risk almayın.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU