Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Ekonomiyi EYT değil yazlık-kışlık saraylar çökertir

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun gündeminde ekonomi vardı. EYT’lilerin haklarını istediğini söyleyen Karamollaoğlu, “EYT ekonomiyi çökertir” iddiasını hedef aldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin Eğitim Merkezi’ndeki basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerin yaşadıkları ekonomik sorunlara dikkat çekti. 

2003'te öğretmen maaşı 2.8 asgari ücretti, şimdi 1,9 asgari ücret

2003 yılında bir öğretmen maaşının 2,8 asgari ücret olduğunu söyleyen Saadet Partisi lideri, o dönem öğretmenlerin maaşlarıyla 19,5 çeyrek altın alabildiklerini kaydetti. Bugün bir öğretmen maaşının 1,9 asgari ücret olduğunu belirten Karamollaoğlu, bu parayla 8,8 çeyrek altın alınabildiğini söyledi.

“Bu rakamlar öğretmenlerimizin alım gücünün her geçen gün nasıl azaldığını açık bir şekilde göstermektedir” diyen Saadet lideri, “Temennim öğretmenlerimizin başımızın tacı olduğu, hak ettikleri değeri gördüğü bir Türkiye’nin inşa edilmesidir. Türkiye’yi ileriye götürecek, güçlendirecek insanları buna siyasiler de dahil öğretmenler yetiştiriyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin devasa problemleri var

Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere devasa problemlerle karşı karşıya kaldığını savunan Karamollaoğlu, en önemli konunun ekonomi olduğunu ifade etti. “Ülke suni gündemlerle meşgul ediliyor” diyen Karamollaoğlu şunları söyledi:

Asıl konuşulması gereken gerçeklerin üzeri örtülüyor. Son zamanlarda ardı ardına intihar vakıaları ile karşılaşır olduk. Elbette hiçbir şey intiharın bahanesi olamaz. Burada şu soruyu da sormak istiyorum, intihar vakıalara yazar kasa fırlatılmasından daha mı az değersiz?  Bu konu üzerinde tam manasıyla düşünülmüyor ve müzakere edilmiyor. Şu an bir gerçek var ki toplum bir infial yaşıyor.  Bu infialin altında yatan en önemli sebeplerden birisi mevcut ekonomik şartlar milletimizin yaşadığı geçim sıkıntısı ve adalete olması gereken güvenin kaybolmasıdır. 

Ekonomiyi EYT değil yanlış politikalar çökertir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT’yi “Ülke ekonomisini çökertmeye yönelik bir adım” olarak değerlendirdiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bunların bu hale gelmesine sebep olan kim, 17 yıldır bu meselenin bu kadar büyümesine sebep olan kim” diye sordu.

EYT’lilerin geçmişte kendilerine tanınan hakların verilmesini ve bugün karşılaştıkları problemlerin ortadan kalkmasını istediklerini ifade eden Saadet Partisi lideri, “Bugün ülke ekonomisini EYT değil betona gömülen ülke kaynakları, yanlış tarım ve hayvancılık politikaları, itibardan tasarruf edilmez denilerek kamu kaynaklarının israf edilmesi, yazlık-kışlık sarayların inşa edilmesi, borçlanmanın temel bir politika haline getirilmesi, faize ayrılan milyarlarca dolar çökertmektedir. Siz israfı, yanlış politikaları değil EYT’lileri ekonomik bir tehdit olarak görüyorsanız bu millete yapacağınız bir hizmet kalmamıştır” dedi.

“Enflasyon düştü” diyorsunuz ama fiyatlar arttı

2020 Bütçe konuşmaları esnasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyon rakamlarının yüzde 4’e ineceğini anlattığını hatırlatan Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Ben inanıyorum ki bu iktidar iş başında kalırsa 3 sene sonra yüzde 4’e iner. Ellerinde… Rakamla oynamak zor bir şey değil ki. Vatandaşın enflasyon rakamı umurunda değil, enflasyon ne demek bilmiyor bile. Enflasyonun piyasaya yansıması fiyat artışlarıdır. Enflasyon düşmüş diyorsunuz pazara gidiyoruz fiyatlar artmış. Demek ki enflasyon farklı bir şey fiyat artışı farklı bir şey. Dalga geçer gibi bir iş.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU