Hayvan hakları aktivisti, kürk giyen bir kadını kilisede bıçakladı

Meredith Lowell 2012'de kürk giyen bir kişiyi vurması ya da bıçaklaması için tetikçi tutma girişiminde bulunmuştu

Suni kürk giyen bir kadını bıçaklamakla suçlanan Meredith Lowell'in sabıka fotoğrafı (Cleveland Polisi)

Yetkililer bir hayvan hakları aktivistinin kilisenin içindeki bir kadını suni kürk giydiği için bıçaklamakla itham edildiğini bildirdi.

ABD'nin Cleveland Heights şehrindeki Fairmount Presbiteryen Kilisesi'nde gerçekleşen olay nedeniyle 35 yaşındaki Meredith Lowell cinayete teşebbüs ve darp etme suçlamalarıyla yargılanıyor.

Cleavland.com'un haberine göre, Lowell'in çocukları koro çalışması için kiliseye bırakan ve kürklü çizme giyen bir bebek bakıcısına saldırdığı düşünülüyor.

Yerel haber kanalı WKYC-TV'ye göre, kadının çizmelerindeki kürk aslında suniydi.

Perşembe sabahı düzenlenen basın toplantısında konuşan polis şefi Mecklenburg şunları söyledi:

İnancımız, saldırıya yönlendiren esas etkenin kurbanın giydiği kürk olduğu yönünde. Bu biraz değişik. Dedektiflerimizin çok daha fazla şey yapması gerekecek ama etkin biçimde her şeyi araştırıyorlar.

Lowell, 8 yıl önce 2012'de de tetikçi gibi davranan gizli görevdeki bir FBI ajanına kürk giyen bir kişiyi, bir tabanca ya da bıçakla öldürmesi için 700 dolar (yaklaşık 4 bin TL) teklif ettiği için yargılanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme tutanaklarına göre Lowell kurbanın 12 yaşından büyük ve tercihen 14 yaşından büyük olmasını istedi ama 12 yaşından büyük herhangi biri de onun için "uygundu".

Fakat, adli bir psikolog Lowell'ın zihinsel olarak cezai ehliyetinin bulunmadığına karar vermiş ve bunun üzerine ABD Bölge Yargıcı Patricia Gaughan davayı Ocak 2013'te düşürmüştü.

Yargıç Gaughan şöyle demişti:

11 Ocak 2013'te adli psikolog Leslie Powers, sanığın zihinsel hastalık ya da bozukluk nedeniyle cezai ehliyetinin bulunmadığını ancak kendisi, toplum ve mülkler için de tehdit oluşturmadığını ifade eden bir rapor sundu.

35 yaşındaki Lowell, şu anda çarşamba öğleden sonra Presbiteryen kilisesinde yaşanan saldırının ardından 1 milyon dolar (5 milyon 700 bin TL) kefaret ücretiyle gözaltında tutuluyor.

Cleveland Heights polisinin raporuna göre, aktivistin kurbanını iki kez kolundan ve bir kez de karnından mutfak bıçağıyla bıçakladığı öne sürüldü.

Polis raporunda, bir adamın Lowell'ı yere yatırdığı ve polis memurları gelinceye kadar da yerde o şekilde tuttuğu belirtildi.

Kurban perşembe gününü hastanede yatarak geçirdi ve durumu belirsizdi.

 

 

Polis şefi Mecklenburg, kilisenin çalışanlarına ve duruma müdahale eden kilise cemiyeti üyesine olaydaki tutumları nedeniyle teşekkür etti.

Mecklenburg şunları söyledi:

Emniyetlerini tehlikeye attılar. (Zanlıyı) zapt edebildiler ve polis ulaşıncaya kadar yerde tuttular. Tutumları nedeniyle şüphesiz takdir edilmeliler.

Lowell geçen yıl da University Heights şehrinde Whole Foods isimli market zincirinin bir mağazasında kürk giydiğine inandığı bir kişiye saldırdığı şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Bir polis raporuna göre Lowell, bir kadını önce yumruklamış ve ardından bir İsviçre çakısının dişli bıçağıyla kadının kopüşon kısmında suni kürk bulunan ceketini kesmeye çalışmıştı.

Polis fotoğrafı ceketin bıçakla derin biçimde kesildiğini gösterirken kadındaysa herhangi bir kesik yoktu.

Lowell ocakta  Cuyahoga ilçesinde bir kasti saldırı suçuyla itham edilmişti.

İnternet üzerinden erişilen mahkeme belgesi, geçen ay Lowell'ın akıl hastalığı nedeniyle suçlu olduğunu kabul etmediğini ve davanın askıda olduğunu gösteriyor.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU