Trump Amerikan milli marşının sözlerini unuttu

Video kaydı etrafındakiler marşı okurken ABD Başkanı'nın sondan bir önceki dizeyi kaçırdığını gösteriyor

ABD Başkanı Donald Trump, katıldığı bir Amerikan futbolu maçında ulusal marşın sözlerini unutmuş görünürken kameraya yakalandı.

Etkinlikten bir videoda Trump, etrafındakilerin "The Star Spangled Banner" (Yıldız Bezeli Sancak) adlı ABD ulusal marşını okumaya devam etmesine rağmen marşın sondan bir önceki dizesinden hemen önce söylemeyi bırakıyor.

Başkan daha sonra etrafına bakınıp marşın son dizesini okumaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın şarkının sözlerini unutmuş göründüğü ilk olay değil bu.

Ocak 2018'de Atlanta'daki bir Amerikan futbolu maçı sırasında şarkının orta kısmını söylemekte zorlandığını gösteren bir videonun ardından eleştirmenler Trump'ı marşın sözlerini bilmemekle suçlamıştı.

Trump daha önce marşı söylemeyen veya o sırada diz çökmeyi tercih eden Amerikalıları eleştirmiş ve marş sırasında ayağa kalkmak istemeyenlerin "ülkede olmaması gerektiğini" öne sürmüştü.

ABD Başkanı, geçen ay Washington'daki bir beyzbol maçında yüksek sesle, geçen hafta da New York'ta bir Karma Dövüş Şampiyonası (UFC) maçında alkışla karışık yuhalanmasının ardından Alabama eyaletinin Tuscaloosa kentinde cumartesi günü oynanan futbol maçındaysa olumlu karşılandı.

 

 

Trump, 2016'da yüzde 62 oyla kazandığı Cumhuriyetçi Alabama eyaletinde taraftarların yüksek alkış ve tezahüratlarıyla selamlandı.

Ama bir "Bebek Trump" balonunun açıkça Trump destekçisi biri tarafından bıçaklanıp patlatıldığı stadyumun dışında karışıklık vardı.

Bebek Trump balonu ilk kez Temmuz 2018’de Başkan'ın Londra ziyaretini protesto etmek için kullanılmıştı ve balonun kopyaları o zamandan beri ABD'nin dört bir yanında kullanılıyor.

Tuscaloosa Polis Departmanı olayın ardından Hoyt Deau Hutchinson isimli bir adamı suç oluşturan zarardan tutukladı.

Balonu Tuscaloosa'ya getiren gönüllü Robert Kennedy ise Bebek Trump'a yönelik bir saldırıyla daha önce hiç karşılaşmadığını söyledi.

Kennedy, "Böyle bir öfkeyle karşılaşmak nadir görülen bir şey" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU