Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Atatürk’ün çizdiği yol haritasına münasiptir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk’ün 81. ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kim ya da kimler rahatsızsa, onlara dikkat etmek, tuzaklarına karşı uyanık olmak büyük bir mecburiyettir” ifadelerini kullandı

Bahçeli: Herkes bilmelidir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’dir, Türk vatanın istiklal ufkudur / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. vefat yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

MHP lideri, “bir siyaset dehası” olarak nitelendirdiği Atatürk için şu ifadeleri kullandı:

İlk Cumhurbaşkanımız Atatürk ilkeleriyle, fikirleriyle, hedefleriyle, ülküleriyle, ülkesine ve milletine emsalsiz sevdasıyla tanınmalı, tasdik ve takdir edilmelidir.

Atatürk’ten rahatsız olan kişilere karşı uyarıda bulunan Bahçeli, bu rahatsızlığın temel nedeninin Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı olduğunu savundu:

Ona (Atatürk) karşı yapılan saldırıların, atılan iftiraların, aslı astarı olmayan ithamların temelinde Türklüğün bekasına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik hazımsızlık olduğu ayan beyan bellidir, hatta belgelidir. Devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kim ya da kimler rahatsızsa onlara dikkat etmek, tuzaklarına karşı uyanık olmak büyük bir mecburiyettir. Türkiye Cumhuriyeti onun göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda bugün çok daha güçlü, çok daha güvenli ve dik duruşludur. Kuruluş ruhu hamd olsun ayaktadır.

 

Atatürk 1 AA.jpg
10 Kasım 2019, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. vefat yıl dönümü / Fotoğraf: AA

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine de değinen Devlet Bahçeli, bu sistemin Atatürk'ün çizdiği yol haritasıyla uyumlu olduğunu belirtti:

Bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yol haritasına, tarihi gerçeklere, Türk milletinin ruh köküne tamamıyla müzahir ve münasiptir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “29 Ekim 1923’ün yörüngesinden savrulup FETÖ, PKK/YPG’nin çekim alanına girenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü fazilet ve ferasetle idraki akla da mantığa da aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 10 Kasım mesajını “Herkes bilmelidir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’dir, Türk vatanın istiklal ufkudur” sözleriyle tamamladı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU