Harry Potter’ın çocukluk evi artık Airbnb’de kiralanabiliyor

Ortaçağa ait ev İngiltere’nin Lavenham kasabasında bulunuyor

Lily ve James Potter küçük Harry'yle bu evde yaşamıştı (Airbnb)

Sihirbazlar arasında yaşamayı ve bir gün Hogwarts kabul mektubunu almayı hayal ediyorsanız, şimdi Harry Potter’ın çocukluk evinde bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Kim-Olduğunu-Bilirsin-Sen (He Who Must Not Be Named) ile bir çatışma vadetmese de Mugglelar artık Lily ve James Potter’ın öldürülmeden önce oğullarıyla yaşadığı evi kiralayabiliyor.

Airbnb üzerinden kiralanabilen ev aslında Godric’s Hollow’da değil, İngiliz bölgesi Suffolk’taki Lavenham kasabasında yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerçekte Potterların tek oğullarını koruyarak hayatlarını kaybettikleri yer olmasa da kendi çapında meşhur olan De Vere House, 5 yıldızlı ve Altın Ödül sahibi eski bir pansiyon.

Özel yatak ve oturma odalarıyla ortak banyoya ve avluya sahip evin çift kişilik gecelik fiyatı 110 sterlin (yaklaşık 800 TL). 

Airbnb’de yer alan bilgiye göre Levanham “rivayetlere göre Britanya’nın en güzel Ortaçağ kasabası” ve 300’den fazla koruma altına alınmış miras mülkü içeriyor. 

Bunun yanında kasaba sanat galerisi, restoranlar, Ortaçağ kilisesi, el sanatları ve antika dükkanları, müzeler ve tenis kortlarını da barındırarak ihtiyaç duyabilecek tüm imkanlara sahip.

Hem Harry Potter’ın hem de Albus Dumbledore’un doğum yeri olmasa da ev daha önce konaklayanlardan 5 yıldız aldı. 

Airbnb’ye göre eve talep epey yüksek, geçen hafta boyunca evi 825 kullanıcı inceledi.

Ancak tarzınız daha çok Hagrid’in Kulübesi’yse geceyi Hogwarts bekçisinin evinden esinlenen bir yazlık evde de geçirebilirsiniz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU