Liderler Trump'ın “Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” tehdidine ne dedi?

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye ile ilgili sosyal medya paylaşımları liderlerin ortak gündem maddesi oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın 23 saat arayla attığı “Türkiye” konulu iki tweet’i grup toplantılarında da liderlerin gündemindeydi. 
 


"Sokak kabadayısı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trump'ın tweet'ine tepkisini partisinin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın tanıtım toplantısında gösterdi.

"Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz diyor. Bekledim ki en sert tepki iktidar kanadından gelsin. Ama gelmedi. Buradan açık ve net söylüyorum, bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi kimse tehdit edemez. Kimse  şunu unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lutfuyla kurulan bir devlet değildir. Sabaha kadar bekliyor, sabah olsa da Trump'ı arasam diye. Geldiğimiz noktayı görebiliyor musunuz?"

Bahçeli’den Trump’a: Senin ne haddine? 

MHP Lideri ABD Başkanı’nın “Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” tweet’ini sert sözlerle eleştirdi.  
 

 

“Anlaşılan odur ki ABD'nin Türkiye'yle bir sorunu vardır. Trump'ın gözünü nefret bürümüştür. Biz, zalimle gelen düğün bayram, ip inceldiği yerden kopacaksa varsın ki kopsun. Korkak her gün kahraman ise bir gün ölür. ABD başkanı yine şaşırmış, paylaştığı Twitter mesajı düşmanlık ötesidir. "Mahvederiz, 20 millik güvenlik bölge, Kürtler de provoke etmesin" diyor. Bu su katılmamış alçaklık, su götürmemiş küstahlıktır. Senin doların varsa Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen senin gibi olsun, Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine... Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcumuzdur, milli namusun gereğidir"

“Twitter bekçisi Mecnun” benzetmesi

MHP Genel Başkanı Bahçeli Trump’ın tweet’ini tehdit olarak nitelendirdi. 

“Twitter bekçisi Mecnun'a diyorum ki hodri meydan, Türk milletinin kitabında ne kaçmak ne de korkmak yazmaktadır... Teröristleri Türkiye'ye tercih eden bir ABD başkanı yok hükmündedir. Trump'a diyorum ki; aç kalabiliriz, açıkta yaşayabilir, yoksul düşebiliriz, ekonomik kayıplara maruz kalabiliriz. Trump'ın tehditlerine boyun eğmek, yok olmak anlamına gelecektir... Bu aşamada hükümete diyorum ki, asla çekinmeyin, asla alttan almayın. Allah şahittir ki yanınızda MHP, arkanızda millet, himaye eden yüce Allah'tır"

 


Akşener “hadsizlik” dedi

"Cumhurbaşkanı’nın dostum dediği Trump'ın Türkiye'nin operasyon ihtimaline karşı sosyal medyadan yaptığı açıklama büyük hadsizliktir, büyük terbiyesizliktir, büyük talihsizliktir. Sayın Trump Türk devleti Kürtlerle değil teröristlerle mücadele ediyor."

Hem Trump hem Erdoğan eleştirisi

Meral Akşener Trump’ın tweet’inden yola çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştirdi.  

“Trump'a karşı Türkiye'den açıklamalar peş peşe geliyor. Aynı günün akşamına sayın Cumhurbaşkanı Trump'la telefonda görüşüyor. Yapılan açıklama net, Trump ve Erdoğan görüş alışverişinde bulundu… Yakışmıyor sayın Erdoğan. Bu konu bir seçim malzemesi yapılmayacak kadar hayatidir. Dün akşam yaptığınız konuşmanın sonunda saraydan yapılan açıklama Suriye'de bir terörist devletin kapısının anahtarı bizzat sayın Erdoğan tarafından çevrilmiştir.” 

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Trump'ın paylaşımının ardından yapılan telefon görüşmesini eleştirdi.

"Trump bir tweet atıyor bunlar apar topar telefona sarılıyorlar. Dışişleri Bakanı çıkmış 'aç kalmaya razıyız' diyor. Saray razı değil. Sen bunu söylüyorsun bir saat sonra telefon ediyor. Yalvar yakar o telefonda Trump ile tekrar pazarlıkta bulunuyor. Yeni bir Patriot sözleşmesi mi? Kim bilir bu ülkenin hangi hakkını yine ABD'ye peşkeş çektiler" 

DAHA FAZLA HABER OKU