Üç kamu bankasından sanayi ve tarıma 30 milyar liralık “İVME”nin ardından hizmet sektörüne de “istihdam kredisi”

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen, istihdama yönelik yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Mayıs ayında üç bankanın üç farklı sektöre de 30 milyar liralık finansman sunacağı duyurulmuştu

Fotoğraf: AA

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi, Ankara Sanayi Odasının (ASO) Ela Quality Resort Otel'de gerçekleştirdiği "Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı"na katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda konuşan Alpaslan Çakar, bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını söyleyerek “10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyeceğiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak” dedi. 

Çakar, paketin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı. 

Söz konusu işletmelere verilecek kredi paketinin fiyatlama açısından cazip olacağını söyleyen Çakar’ın açıklamasına göre kredi desteğinin verileceği alanlar İVME Finansman Paketi dışında kalan tekstil, ayakkabı gibi sektörler. 

Ayrıca çağrı merkezleri, temizlik, güvenlik gibi emek yoğun sektörler de finansmandan yararlanabilecek. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, imalatçı ve ihracatçı şirketlere destek sağlaması planlanan İVME (İleri Verimli Milli Endüstri Paketi) Finansman Paketi’ni mayıs ayında açıklamıştı. 

İVME paketi, hammadde, makine-teçhizat ve tarım sektörlerine toplam 30 milyar liralık finansmanı kapsıyordu. 

“İnşaatların tamamlanmasına yönelik bir opsiyon da olacak” diyen Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı, “Paketin amacı, kapasitelerin tam olarak kullanılması ve kısmen istihdamın artırılması. Yeni istihdam sağlandığında işverenlerin maliyet yükünü kısmen azaltmaya yönelik bir paket olacak” bilgisini aktardı. 

“Bu sene kâr yılı değil, ar yılı” 

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay da banka olarak KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kaynaklı krediler başta olmak üzere KOBİ'leri desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Likiditeleri elverdiği oranda reel sektörü desteklediklerini vurgulayan Tuncay, şöyle konuştu: 

İmkanları zorluyoruz. Bu seneyi kâr yılı değil, ar yılı olarak adlandırdık.

İster konut ve ihtiyaç kredileri olsun, ister taşıt kredileri olsun fiyatlama son derece cazip. 

Sektörlerin canlanması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz. 

Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile beraber özellikle kamu bankaları olarak reel sektörün en büyük destekçisi olacağız.


AA 

DAHA FAZLA HABER OKU