ABD'de atlı polisin siyahi şüpheliyi iple bağlayarak yürüttüğü skandalda yeni görüntüler ortaya çıktı

Ağustostaki olaydan sonra iki memur da ceza almadı

ABD'nin Teksas eyaletinde at sırtında bir polis memurunun elindeki iple siyahi bir adamı sokakta peşinden yürüttüğü olaya ilişkin yeni vücut kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Çarşamba günü yayımlanan videoda polislerden birinin “Bu gerçekten kötü görünecek” dediği duyuluyor.

Video, Donald Neely'nin 3 Ağustos'ta özel mülke tecavüzünün ihbar edilmesi üzerine gözaltına alındığı anları gösteriyor. Aile avukatları Neely’nin akıl hastası olduğunu ve sık sık Galveston sokaklarında uyuduğunu kaydetmişti.

Fotoğrafların internette yayılmasının ardından olay öfkeye yol açmıştı. Görüntülerde at sırtındaki memurların bir ip bağladığı Neely'yi yürüttüğü görülüyordu.

İki memur da görüntülerin ortaya çıkmasının ardından herhangi bir ceza almasa da yayımlanan yeni video olaya dair yeni bakış açısı sunuyor. Olay sonrası söz konusu iki polis hakkında geçici görevlendirme kararı verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videonun bir yerinde Neely'yi mavi naylon bir iple sürüklediği görülen memur Amanda Smith, bir kavşağa geldiklerinde ona “durmasını” söylüyor ve "Yanımda kal, yoksa seni sürüklerim" diyor.

Smith'in ortak devriyesi Patrick Brosch, video boyunca iki yerde  endişesini dile getiriyor.

Videoda Brosch'un “Bu gerçekten kötü görünecek” dediği duyuluyor.

Görüntünün ilerleyen kısımlarında Neely utanmadığını söyleyince Brosch da "Utanmadığınıza sevindim Bay Neely" diye cevap veriyor.

Neely'nin ailesinin avukatları ve toplum aktivistleri, polisin tüm Afrika kökenli Amerikalıların saygınlığına hakaret olduğunu söyledikleri bu davranışının tekrarlanmasını önlemek için kararlı adımlar atılmasını talep etti.

Ulusal Sivil Haklar Duruşma Avukatları Birliği (National Civil Rights Trial Lawyers Association) Başkanı Ben Crump ağustosta diğer destekçilerle birlikte katıldığı bir etkinlikte “Donald Neely'yi o yolda atlar ve iple sürüklemeleri, tüm topluluğumuzu sürüklemek gibiydi” dedi.

Reuters'tan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU