Bahçeli’nin ‘dokunulmazlık’ çıkışına CHP’den yanıt: Bu MHP’nin canlı bomba eylemidir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu için ‘dokunulmazlığının kaldırılması yolu açılmıştır’ açıklamasına, “Siyasi bir nezaketsizliktir” sözleriyle yanıt verdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili dokunulmazlık ve yargılama açıklamasına CHP’den tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz konusu açıklamayı ‘siyasi nezaketsizlik’ olarak tanımladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özgür Özel, söz konusu açıklamanın ‘Bahçeli görevinin başındadır’ mesajı vermenin ötesinde olmadığını belirtirken, MHP’nin gündem değiştirmek istediğini aktardı.

“Yaptıkları canlı bomba eylemidir”

Özel, “Yüzde 50 olmuyor, bunu artık 40’a çekelim’ diyip üstü örtülü olarak da MHP’den kurtulalım meselesinin dile getirildiği bir süreçti gündeme gelmek isteyen birileri gündeme bomba atalım derken, yaptıkları canlı bomba eylemidir” ifadelerini kullandı

“Siyasi nezaketsizlik”

Özel, “CHP olarak böyle bir metnin tarafı edilmekten üzüntü duyduğumuzu ve siyasi bir nezaketsizlik olarak gördüğümüzü açıkça ifade etmek isteriz” dedi. 

Bahçeli ne demişti?

Yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır. CHP'nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

MHP'nin Başkanlık Divanı'nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyon kurulduğunu belirten Bahçeli şunları aktarmıştı:

CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanının suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyon görevlendirilmiştir. Görevi, unvanı, siyasi pozisyonu, makamı ve konumu ne olursa olsun, hiç kimse suç işleme özgürlüğüne, suçluyu övme hakkına, ihanete hizmet ve refakat etme tercihine sahip olamayacaktır. Türkiye ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapanlar çuvallamaya, oyun kuranlar, senaryo yazanlar melanetlerinde boğulmaya mahkumdur.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU