Adana'da Bahçeli'ye hakaret gerginliği

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’de çalışan bir kişinin Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiğini öne süren ülkü ocakları üyesi bir grup ASKİ şantiyesine girmek isteyince arbede yaşandı

CHP’li danışman Mücahit Avcı, geçtiğimiz perşembe günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki ifadelerinin ardından ülkü ocakları üyesi olduğu iddia edilen bir grup tarafından darp edilmişti.

Arbede yaşandı

Bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden aynı gerekçeyle farklı bir olay Adana’da yaşandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’de (Adana Su ve Kanalizasyon İşletmesi) çalışan bir kişinin Bahçeli’ye hakaret ettiğini öne süren ve ülkü ocakları üyesi oldukları iddia edilen bir grup Mustafa Kemal Bulvarı’nda yer alan ASKİ işletmesine gelerek içeri girmek istedi.

Kapıdaki güvenlik görevlilerinin engel olmaya çalışması üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı. Olay araya güvenlik güçlerinin girmesiyle fazla büyümeden yatıştırıldı.

Karalar’dan hem Bahçeli’ye hakarete hem de ülkücülere tepki

Yaşanan olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hem Bahçeli’ye hakaret eden kişiye hem de ülkücülere tepki gösterdi. Karalar şöyle konuştu:

Hiçbir siyasi parti liderine yapılacak karalama ve ahlak dışı paylaşımları onaylamadığımız, son derece çirkin bulduğumuz, şiddetle kınadığımız gibi bir kendini bilmezin yaptığını gerekçe gösterip devlet kurumunu basma girişimini de çağ dışı buluyoruz. Kime yapılırsa yapılsın bu tarz paylaşım yapanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururum.

 

Ülkücü Başkan’dan Karalar’a ‘çağdaşlık’ tepkisi!

Şantiyeye gelen grup arasında olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Emin Canlı ise Facebook hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden olayı baskın girişimi ve çağdışı olarak nitelendiren Karalar’a cevap verdi. Canlı'nın sert ifadeler içeren paylaşımında şu sözleri dikkat çekti:

Bilge liderimize sosyal medya üzerinden yapılan küfür ve hakaret paylaşımlarına bu can bu bedende olduğu müddetçe,gücüm yettiğince ben bedeli her ne olursa olsun ödemeye ödetmeye her daim hazırım! Eğer bunun adı çağdışılık ise ben çağdışıyım. Kimsenin bilge liderimize küfür etmeye, hakaret etmeye hakkı yoktur, eden her kim olursa olsun sonucuna katlanır!

DAHA FAZLA HABER OKU