Bacağında tümör çıktı, 4 kez ameliyat oldu: 22 yaşındaki Ayyüce'nin kanserle mücadelesi

Adana'da yaşayan ve kanser tanısı konulan Ayyüce Çınar, "“Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim ama kanser değil, biz güçlüyüz" dedi

22 yaşındaki Ayyüce Çınar, bacağındaki tümör nedeniyle dördüncü ameliyatını oldu / Fotoğraf: AA

Adana'da sinir sisteminde kötü huylu tümör bulunan (nörofibromatozis) kanser hastası 22 yaşındaki Ayyüce Çınar'ın tedavisi sürüyor.

İki yıl önce bacağındaki şişlik nedeniyle gittiği hastanede bacağında kitle tespit edilen Çınar'a tetkiklerin ardından nörofibromatozis teşhisi konuldu.

Geçen süre içinde radyoterapi ve kemoterapinin yanı sıra üç kez ameliyat olan genç kız, rahatsızlığının başlamasından itibaren saç dökülmesi ve kaşlarını kaybetmesini dert etmeyerek sosyal medyadaki paylaşımlarıyla kendisiyle barışık ve hastalığıyla mücadele eden bir görünüm sergiledi.

"Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor"

Saçlarını kaybetmenin önemli olmadığını belirten Çınar, “Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim. Saçlarım çok uzundu benim. Onları kaybettiğimde çok bir şey ifade etmediğini anladım. Kemoterapi deyince insanın aklına saçlarını kaybetmesi geliyor zaten. Önemli olan benmişim ben onu anladım. Benim anneme babama ben gerekiyorum saçlarım gerekmiyormuş. Saç bir şey ifade etmiyor. Peruk çok fazlada kullanmadım. Bandana takardım genel olarak. Her türlü yakışıyormuş bana” diye konuştu.

ayyüce AA (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

"Kanser değil, biz güçlüyüz"

Sağ bacağının sakat kalacağını belirten Çınar, hayat enerjisini hiç kaybetmediğini söyledi. Kendisi gibi kanser hastası insanlara sosyal medyadan umut olduğunu belirten Ayyüce Çınar, “Çok riskli bir ameliyata gireceğim. Bacağımı kaybedebilirdim ama doktorum bacağımı kurtarabileceğini söyledi. Sadece sinirlerim alınacak bitecek inşallah ama bacağım sakat kalacak. Ben hayat enerjimi hiç kaybetmedim. Neşem, enerjim hiç bitmiyor. Ben şuan ameliyata gireceğim ama şuanda ameliyat saatim gelsin de girim diye bekliyorum. Bacağımı kaybetmeyeceğim, onun verdiği mutluluk var. Benim gibi insanlar saçlarını kaybedince çok üzülüyorlar ama üzülmeleri gerekmiyor. Kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz” ifadelerini kullandı.

Dördüncü ameliyata alındı

Çınar, bacağındaki sinirlerde oluşan tümörler nedeniyle dördüncü kez Yüreğir Adana Başkent Hastanesi'nde ameliyat edildi. Genç kızı bu zorlu gününde ailesi ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

ayyüce AA (3).jpg
Fotoğraf: AA

 

Baba Ramazan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının rahatsızlığına rağmen hayattan kopmadığını söyledi. 

Kızının ağır bir ameliyat geçirdiğini, bacağındaki sinirlerin büyük oranda alındığını ifade eden Çınar, "Elimizden geldiği kadar mücadeleye devam edeceğiz, destek olacağız, yalnız bırakmayacağız. Arkadaşları, herkes destek oluyor. Allah'tan umut kesilmez. Arkadaşlarıyla her zaman iyi ilişkileri oldu. Herkes destekçi, herkes uğraşıyor. Mahallemiz, arkadaşları büyük destek sağlıyor." dedi.

ayyüce AA (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

Çınar, kızının tedavisi için tıp camiasından ve her kesimden destek beklediğini sözlerine ekledi.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU