Ucuza sosyalleştiren halı sahalar krizden etkilenmiyor

Ekonomik kriz daha ucuz sosyalleşme adresleri olan halı sahaları tekrar yükselen bir akım haline geldi. Uzmanlar bu sektörün 2008 krizinden de etkilenmediğini ifade ediyor

Footğraf: Pixabay

Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı insanların daha ucuza sosyalleşebilecekleri yollar aramaya başladı.

Onlardan biri halı sahalar.

Halı sahanın büyüklüğüne göre 5 ila 7 kişinin bir takım oluşturduğu halı sahalarda 120 TL’den 375 TL’ye kadar saha kiralamak mümkün.

Maliyet bölüşülüp ucuz eğlence ortamı yaratılıyor

Oyuncular bu maliyeti kendi aralarında paylaştıkları için büyük bir külfet getirmiyor. 

Saatlik olarak kiralanan ve iki takımın bir araya gelerek futbol oynadıkları halı sahalar son dönemin karlı yatırım alanları olarak da dikkat çekiyor.

Halı sahaların cazibesi neden artıyor?

İntegral Group Genel Müdürü Yavuz Macit, insanların ekonomik bir şekilde sosyalleşme ihtiyacı, futbolun hiç bitmeyen popülerliği ve sağlıklı yaşam trendinin yükselmesinin halı sahaların cazibesini arttırdığı görüşünde.

Macit, “Şirket turnuvalarına ev sahipliği yapan, tesisinde sadece saha değil, kafe gibi insanların sosyalleşebilecekleri alanlar da yaratan yatırımcılar bir adım öne çıkıyor” dedi.

2008 krizinden de etkilenmedi

Halı saha sektörünün 2008 krizinde de en az etkilenen sektörlerden biri olduğuna değinen Macit, “Fizibilitesi iyi yapılmış, genç nüfus yoğunluklu ve toplu taşımaya yakın bölgelerde kurulan halı saha tesisleri krizden etkilenmiyor” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU