Kim Kardashian sedef hastalığıyla mücadelesini kaleme aldı: Acı verici ve korkutucu

Kardashian West’in yazısı, büyük ablası Kourtney Kardashian'ın internet sitesinde yayımlandı

Kim Kardashian West hastalıkla mücadele için sağlıklı bir yaşam öneriyor (Reuters)

Kim Kardashian West, sedef hastalığı ile mücadelesi ve psoriatik artrit hastalığına yakalanmasıyla ilgili içten bir yazı kaleme aldı.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'ne (NHS) göre sedef hastalığı dirsekleriniz, dizleriniz, kafa deriniz ve beliniz de dahil olmak üzere vücudunuzun çeşitli yerlerinde kırmızı, pul pul cilt lekeleri oluşmasına neden olabilen bir cilt rahatsızlığı.

Sedef hastalığıyla ilk olarak 25 yaşındayken tanışan Kardashian West rahatsızlığın bir soğuk algınlığından sonra ortaya çıktığını söyledi.

 

 

Kardashian West, büyük ablası Kourtney Kardashian'ın kurduğu internet sitesi Poosh için yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

Bir soğuk algınlığı geçirdim ve sedef hastalığı otoimmün bir durum olduğundan, soğuk algınlığım onu tetikledi. Karnımın ve bacaklarımın her yerindeydi.

 

Kardashian West'in sedef hastalığı birkaç yıl dermatolog tedavisi gördükten sonra ortadan kayboldu ama 30'lu yaşlarının başında geri geldi.

Ünlü yıldız, “Lekelerin nerede çıkacağı öngörülemez olsa da sağ bacağımın altındaki ana lekemin 8 yıldır hep orada olduğundan emin olabilirim” dedi.

Kardashian West, kızı North'a ve oğlu Saint'e hamile olduğu sıralarda sedef hastalığının “tamamen ortadan kalktığını” ancak geçen aylarda geri geldiğini ve “aşırı derecede kötüleştiğini” söyledi.

38 yaşındaki yıldız, “Lekeler bütün yüzümü ve vücudumun çoğunu kapladı” dedi.

Kardashian West, işte tam bu noktada ellerinde şiddetli bir ağrı başladı başladı öyle ki bir seferinde "diş fırçasını bile tutamadı."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TV yıldızı, ağrının sebebinin eklem iltihabı olabileceği şüphesiyle doktora gitti.

İlk kan testinde eklem iltihabı ve lupus hastalığı pozitif çıksa da, Kardashian West daha sonra sonucun yalancı pozitif olduğunu ve aslında psoriatik artrit hastalığına yakalanmış olduğunu keşfetti.

Kardashian West, “Sedef hastalığından kaynaklanabilen eklem iltihabına benziyor ve geçip tekrar başlayabiliyor. Hala acı verici ve korkutucu ama bir tanı konduğu için mutluyum. Hangi otoimmün rahatsızlığım olursa olsun, üstesinden gelecektim. Hepsi doğru bakımla kontrol edilebilir" diye yazdı.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Versus Arthritish, psoriatik artrit olan bir kişinin eklemlerinde ve eklem çevresinde “ağrı, şişlik ve sertlik” yaşayabileceğini belirtiyor.

Versus Arthritis'e göre sedef hastalığı olan her 5 kişiden birinde psoriatik artrit oluşması muhtemel.

Kardashian West, yazısını sedef hastalığından muzdarip diğer kişiler için cesaret verici bir mesajla sonlandırdı:

Sedef hastalığınız varsa, bunun hayatınızı mahvetmesine veya sizi alt etmesine izin veremezsiniz. Rahat hissettiğinizden emin olmak için elinizden geleni yapmalısınız. Sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Sağlıklı bir hayat sürüyorum, mümkün olduğunca bitki temelli besleniyorum ve deniz yosunu smoothie'leri içmeye çalışıyorum. Hayatın getirdiği tüm strese karşı kendime zaman ayırmaya ve böylece stresimi minimum seviyede tutup kendime odaklanmaya çalışıyorum.

Kardashian West, hikayesinin “otoimmün hastalığı olan herkese tünelin sonunda ışık olduğuna dair inançlı hissetmekte yardım edeceğini” umduğunu sözlerine ekledi.

Ulusal Sedef Hastalığı Vakfı'na göre dünya genelinde yaklaşık 125 milyon kişinin sedef hastalığı var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU