Rıza Kayaalp Dünya Güreş Şampiyonası'nda finalde

Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda finale yükseldi

Rıza Kayaalp / Fotoğraf: AA

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo yarı finalinde Alman Eduard Popp ile karşılaştı. 

Alman güreşçi karşısında ilk devreyi 1-0 önde tamamlayan Rıza Kayaalp, minderden 4-1 galip ayrılarak finale yükseldi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIZA KAYAALP FİNALDE Kazakistan’ın Başkenti Nur Sultan’da düzenlenen dünya Büyükler Güreş şampiyonasında Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp yarı final mücadelesinde Alman Eduard POPP’u 4-1 mağlup ederek finale yükseldi. Ülkemizi 130 Kg da temsil eden Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza KAYAALP ilk turda Küba asıllı Dünya 3.sü Şilili Yasmani Acosta FERNANDEZ’i ve ikinci turda Çin’li Lingzhe MENG ‘i aynı skorlarla 4-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Alman Eduard POPP’u 4-1 yenen Rıza Kayaalp adını finale yazdırmayı başardı. Güreşçimiz ayrıca 2020 Tokyo olimpiyatlarına katılma hakkını da elde etmiş oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu (@trguresfed)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Daha önce üç kez dünya şampiyonluğuna ulaşan milli güreşçi, yarın finalde Kübalı Oscar Pino Hinds ile altın madalya mücadelesi verecek.

Rıza Kayaalp, altın madalya kazanması halinde grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olacak.

Öte yandan, 77 kiloda mücadele eden ve ikinci maçında Pavel Liakh'a yenilen Fatih Cengiz, Belaruslu güreşçinin finale çıkamamasıyla elendi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU