Kayyuma karşı oturma eylemlerinden sonra yeni protestolar geliyor

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, kentte 15 gündür yapılan oturma eylemlerinin yanı sıra her ilçede insan zinciri, ışık söndürme ve ses çıkarma eylemlerinin başlayacağını söyledi

Fotoğraf: Veysi Polat Independent Türkçe

Hakların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır’da kayyum atamalarına karşı 15 gündür devam eden protestoları genişletiyor. 

Oturma eylemlerinin yanı sıra ışık söndürme, insan zinciri oluşturma ve ses çıkarma eylemleri de olacak. 

HDP Diyarbakır İl Örgütü, protestoları 5 Eylül itibariyle kent geneline yaymayı planlıyor. 

HDP’li Eşbaşkan: İnsan zinciri eylemlerimiz başlıyor

Independent Türkçe’ye konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, “Oturma eylemlerimiz devam edecek. Işık söndürme ve ses çıkarma eylemlerimiz genişleyerek devam edecek. Ayrıca her gün ilçelerde nöbet şeklinde insan zinciri eylemleri yapılacak. Kayyum kararından geri adım atılıncaya kadar demokratik eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.
 

zeyyat ceylan.jpg
Zeyyat Ceylan / Fotoğraf: Veysi Polat Independent Türkçe


Protestolar tüm kente yayılacak

İçişleri Bakanlığı, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 62,93 oranında oy alan HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı 19 Ağustos’ta geçici olarak görevden almış, yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu kayyum olarak atamıştı.

Kararın açıklandığı günden bu yana barikatlar ve TOMA’larla çevrili belediye binasına yaklaştırılmayan HDP destekçileri, eylemlerini belediye binası karşısındaki Lise Caddesi’nde yapıyordu.
 

oturma eylemi2.jpg
Fotoğraf: Veysi Polat/ Independent Türkçe

Her gün sabah saat 11:00’da başlayan oturma eylemi, basın açıklaması ile son buluyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU