Batman otogarındaki cinayetin zanlısına ait yeni görüntüler ortaya çıktı: Kanlarını içeceğim

Batman Şehirlerarası Otogarı’nda Suat Yüksekbağ’ı defalarca bıçakladıktan başında bekleyerek, yardım etmek isteyenlere engel olan cinayet zanlısına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Haklarında soruşturma açılan polisler ise açığa alındı

Batman Otogarı'nda Suat Yüksekbağ'ı öldürenlerden biri olan R.K.'nin bir arkadaşıyla yaptığı görüşmenin kaydı ortaya çıktı. 

"Onların kanını içeceğim"

Suat Yüksekbağ'ın kesici aletle yaralanmasına rağmen olay yerine gelen polislerin müdahalede gecikmesi sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Yüksekbağ'ın göz göre göre can vermesiyle sonuçlanan olaydan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde, cinayet zanlılarından R.K., bir arkadaşıyla yaptığı görüntülü görüşmede, "Onların kanını içeceğim" diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Babası, kardeşi, amcası, dayısı..."

Zanlı R.K. arkadaşının “Evin tek erkeği sen kaldın, aklını başına al ve bu saçma düşünceleri de bir kenara at” nasihatına karşılık, “Ailesinden, babası, kardeşi, amcası, dayısı… Tuttuğum an onların kanını içeceğim…” diyor.

Bıçaklayıp ölmesini bekledi, polis müdahale etmedi, valilik soruşturma başlattı

28 Ağustos'ta meydana gelen olay sırasında R.K. ve kardeşi A.K. bıçakladığı Suat Yüksekbağ'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin vermeyerek ölmesini beklemişti. Olay yerine gelen polis ekipleri de R.K. ve A.K.'ya müdahale etmek yerine etrafa toplanan kalabalığı dağıtmaya çalışmıştı Batman Valiliği de görüntüler yayınlanınca polisler hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Valilik bugün de bir açıklama yaparak 5 polisin açığa alındığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Olaya ilk müdahalede bulunan polis memurları hakkında olaya müdahaleler yönünden aynı gün idari yönden soruşturma başlatılmış olup, kademeli güç kullanmada zaafı̇yet gösteren ve müdahalede ihmalleri bulunduğu değerlendrlen görevller görevden uzaklaştırılmıştır.

Nedeni kan davası

Olay günü Independent Türkçe'ye bilgi veren bir görgü tanığı, cinayetin kan davası nedeniyle işlendiğini söylemişti.

Batman Bölge Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından cenazesi alınan Suat Yüksekbağ, memleketi Siirt’in Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verilmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU