Kılıç balığını “taşlayarak öldüren” turistlerin cezalandırılması için on binlerce imza toplandı

Orada bulunan ve müdahale etmeyen liman yetkililerinin de para cezası alması isteniyor

On binlerce Yunan, kılıç balığını taşlayıp, videoya alan turistlerin cezalandırılması için dilekçe imzaladı. Videoda üzerine taş atıldığı görülen kılıç balığı daha sonra ölü bulundu.

Yunanistan’ın Halkis şehrinin sahilinde çekilen saldırı videosu Yunan sosyal medyasında büyük bir öfkeye neden oldu.

Videoda suyun kenarında büyük bir turist kalabalığı güneşlenirken bir metre uzunluğundaki balığın turistlerin arasından telaş içinde geçtiği görülüyor. 

Birkaç genç erkek hareket eden balığı yakalamaya çalışırken diğerlerinin de balığa taş ve farklı nesneler attığı görülüyor.

Yerel medyanın bildirdiğine göre balık daha sonra liman yetkilileri tarafından ölü bulundu. Her ne kadar ölüm nedenini bulmak için balığa otopsi yapılmamışsa da Yunanistan’da pek çok kişi balığın ölümünden turistleri sorumlu tutuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turistlere ve olaya müdahale etmekte başarısız olan liman görevlilerine de dava açılmasını ve para cezası verilmesini talep eden dilekçeyi 27 bin kişi imzaladı. 

Dilekçe Yunan polisine ve ülkenin hayvan koruma yetkililerine iletilecek. 

Pek çok kişinin imzaladığı dilekçede, “Ülkemizde korkunç hayvan istismarlarını durdurmanın vakti geldi. Açıkça orada bulunan ve müdahale etmeyen liman yetkilileri de dahil olmak üzere herkesin para cezası almasını istiyoruz. Elbette bu türün koruma altında olmadığını biliyoruz. Fakat sesimiz duyulsun ki zayıf yaratıklara yapılan bu kabul edilemez davranış son bulsun” ifadeleri yer aldı. 

Teyit edilmemiş bazı haberlere göre olayın videosu suç unsurunun olup olmadığını kontrol etmesi için yerel savcıya gönderildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU