Lufthansa CEO’su: Ucuz uçuşlar ekonomik, ekolojik ve politik açıdan sorumsuzca

Carsten Spohr “10 eurodan ucuz uçuş olmamalı” dedi

Yarı özel yarı kamusal şirket olan Lufthansa Almanya'nın en önemli markalarından (Reuters)

Havayolu şirketi patronu ucuz uçuşları “Ekonomik, ekolojik ve politik açıdan sorumsuzca” diye niteledi.

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr çok ucuz bilet fiyatlarını eleştirerek, “10 eurodan (yaklaşık 65 TL) ucuz uçuş olmamalı” dedi.

İsviçre gazetesi NZZ am Sonntag’a konuşan Spohr, Avrupa’nın en büyük ucuz-biletle uçuş yapan şirketler Ryanair ve easyJet’in Almanya’da bilet fiyatlarını azaltarak satışları artırmasıyla “ciddi miktarda para kaybettiğini” belirtti.

Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa daha ucuz alternatifler nedeniyle kar tahminlerini daralttı.

Spohr her ne kadar havayolu şirketinin ulusal pazardan itilmeyeceğini söylese de, “Fiyat savaşlarının etkilerini hissedeceğiz” dedi.

Ryanair, Berlin’den aralarında Barcelona ve Roma’nın da bulunduğu bir dizi farklı noktaya 10 eurodan (yaklaşık 65 TL) daha ucuza uçuş gerçekleştiriyor.

 

 

Ucuz uçuşları daha önce de eleştiren Spohr martta Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Havayolları forumunda, “9 euroluk (yaklaşık 58 TL) uçuşlara ihtiyaç duyduğumuzu sanmıyorum. ABD’de ya da Çin’in iç hatlarında 9 euroluk biletler bulunduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryanair patronu Michael O’Leary ise Spohr’un iddiasına yanıt olarak, “Avrupa dolaylarında herkes 9 euroya mı uçmalı? Muhtemelen hayır. Fakat yolcuların kasım ayında bir salı günü Frankfurt’a uçabilmesi için buna ihtiyaç varsa, gerekeni yaparız” demişti.

Ucuz bilet fiyatlarından vazgeçme çağrısı çevresel kaygılar taşıyan uçuş-karşıtı hareketin dünya çapında ivme kazandığı esnada geldi.

Ucuza Uç (Flight Free) ve Ucuz Uçuş Taahhüdü (Pledge to Fly Less) gibi gruplar, yolcuların uçmadan önce bir kez daha düşünmeleri çağrısında bulunurken, Responsible Travel gibi şirketler de bilet fiyatlarına “Yeşil Vergi” ekleme fikrini tartışıyor. 

Hollandalı havayolu şirketi KLM de 1 Temmuz’da dünyaya “sorumlu uçuş” çağrısında bulunmuştu. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU