Teksas'taki ilkokul katliamının ardından Cumhuriyetçilerden çağrı: "Öğretmenler silahlandırılsın"

Cumhuriyetçi siyasetçilere göre "en iyi çözüm bu"

Teksas'taki saldırının ardından öğrencilerin aileleri yaralarını sarmaya çalışıyor (Reuters)

ABD'nin Teksas eyaletinde 19 öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği ilkokul saldırısının ardından Cumhuriyetçiler, öğretmenlerin silahlandırılması çağrısı yaptı.

Cumhuriyetçi Parti üyesi Teksas Başsavcısı Ken Paxton, salı günü gerçekleşen saldırıdan saatler sonra benzer olaylara karşı öğretmenlerin silahlandırılması gerektiğini savundu.

Haber kanalı Fox News'a yaptığı açıklamalarda Paxton, "Böyle bir durumda hızla harekete geçebilmeleri için öğretmenleri ve yönetim kadrosundakileri silahlandırıp eğitebiliriz. Bence bu en iyi çözüm" dedi.

Cumhuriyetçi Teksas Senatörü Ted Cruz da okullarda silahlı güvenlik görevlilerinin yer alması gerektiğini savundu.

Cruz, "Geçmişteki deneyimlerimizden de bildiğimiz gibi çocukları güvende tutmanın en etkili yolu, okulda silahlı güvenlik güçlerinin yer almasını sağlamak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senatör, silahsızlanma çağrısı yapan Demokratların, ABD'lileri anayasal haklarından mahrum etmeye çalıştığını savunarak, "Bu işe yaramaz" dedi.

Teksas eyaletinde okulların görevlileri ve öğretmenleri silahlandırmasını mümkün kılan halihazırda iki program mevcut.

Bu programlardan "School Marshal", okullarda çıkabilecek ve ölüm ya da ağır yaralanmayla sonuçlanabilecek şiddet olaylarını önlemek amacıyla, tabanca kullanma yetkisine sahip güvenlik ekiplerinin okullara yerleştirilmesini sağlıyor.

Eyaletin resmi rakamlarına göre Teksas'ta bu nitelikte 256 görevli yer alıyor.

Diğer programsa "Koruma Planı" olarak geçiyor. Bu programda okul yönetimleri, çalışanların okul alanında tabanca taşımasına izin verme yetkisine sahip. Bu kişilerin eğitimlerinden ve güvenlik incelemelerindense bölge yönetimleri sorumlu.

18 yaşındaki Salvador Ramos, salı günü Ulveda kasabasında Robb İlkokulu'na düzenlediği silahlı saldırı ardından polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Bu saldırı, Teksas tarihinde 2018'de Santa Fe şehrindeki Santa Fe Lisesi'nde gerçekleşen, 8 öğrencinin ve 2 öğretmenin öldürüldüğü silahlı saldırıdan sonra yaşanan en kanlı saldırı niteliğinde.

13 kişinin yaralandığı bu saldırıyı okulda öğrenci olan 17 yaşındaki Dimitrios Pagourtzis düzenlemişti.



Independent Türkçe, Dallas News, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU