Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun "bürokratlara çağrısına" tepki: Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik çağrısını eleştiren Erdoğan, "Hariçten gazel okuyanların naralarıyla kamu görevlisi işini yapmaz. Biz de mesai arkadaşı olarak gördüğümüz kamu görevlilerinin yanındayız. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsun" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

"Artık tüm dikkatimizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine yönetebileceğimiz kritik sürece girdik" diyen Erdoğan,  "Kurumlarımızın altyapısının geliştirilmesinden elektronik devlet uygulamalarına kadar pek çok reformu hayata geçirdik. Eksikleri bu kadar kısa sürede telafi etmek kolay olmadı" dedi.

"Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek"

Erdoğan konuşmasında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı çağrıya tepki gösteren Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı yöntem demokratik hukuk devletine uygun yöntem değildir. Kendisine oy vermedi diye kimi zaman kamu görevlilerini alenen hedef göstermektedir. Attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi?" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştuğumuz şu platformda kamu görevlilerin hakkını, hukukunu korumak görevimizdir. Kamu görevlilerimize hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin düşmanıdır. Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahkum etmendir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz.

"Kamu görevlilerinin yanındayız"

"Kamu görevlilerimizin vazifelerini yürütürken tek bakacakları yer anayasa ve yasalardır" diyen Erdoğan, "Hariçten gazel okuyanların naralarıyla kamu görevlisi işini yapmaz. Biz de mesai arkadaşı olarak gördüğümüz kamu görevlilerinin yanındayız. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsun. Biz kamu görevlilerimizle birlikte ülkemize eser kazandırmak, milletimize hizmet etmek, Türkiye'nin çıkarlarını korumak için daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu bu hafta yaptığı grup konuşmasında bürokratlara çağrıda bulunarak şunları kaydetmişti:

Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar" diyen CHP lideri, toplu bir kaçış planının yürürlükte olduğunu ve bu planlarda bürokratlara da biçildiğini öne sürerek,  "Değişim geldiğinde halinin nice olduğunu hiç umursamıyorlar.Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden. Birkaç yüz kişi ile sınırlı. İzin çıkarma peşindeler. O birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU