Bahçeli: NATO'dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak göz önünde bulundurulmalı

"Mesela 'Asya ve Orta Doğu Güvenlik Örgütü' ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO'nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma talebi hakkında konuşurken Türkiye'nin itirazlarının dikkate alınmaması durumunda "işbirliğinden ayrılmanın dahi göz önünde bulundurulması" gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Mesela 'Asya ve Orta Doğu Güvenlik Örgütü' ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO'nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır" önerisini gündeme getirdi.

MHP lideri, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ilk olarak Türkiye’de ekonominin geldiği noktaya değindi. “Fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kim varsa mahşeri vicdanda mahkumdur” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

Kiralarda yükselişe sessiz kalamayız. Vatandaşlarımızın memnuniyetsizliği bizim de memnuniyetsizliğimizdir. Ancak Türkiye'ye karşı kampanyayı da görmek lazımdır. Vatandaşlarımızın taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Fırsatçıların yakasından tutmalıyız, bedelini ödetmeliyiz. Gıda fiyatlarındaki artışta kontrolü sağlayarak, denetimleri sıklaştırarak cebini düşünenleri rezil etmeliyiz.

 

Muhalefete eleştiri

Ekonomi yönetimine dahil olmayan muhalefet partilerini eleştiren MHP lideri, şöyle devam etti:

CHP'nin, İP'in, zillet ittifakının diğer ortaklarının felaket konusunda konuşmaları beyhudedir. Türk milleti bunlara aldanmayacaktır. Mazisinde karneyle ekmek verilen CHP'nin ve başındaki zatın konuşmaya yüzü yoktur. Şiddetli baskılara direneceğiz, milletimizin yanında yerimizi alacağız. Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur.

Milli güvenlik neyse ekonomik güvenliğin de o olduğunu ifade eden Bahçeli, “sabır ve dayanışma ile zorlukların aşılacağını” söyledi.

“Erdoğan bugünün Abdulhamid’i olarak görülüyorsa…”

MHP lideri konuşmasının devamında Osmanlı İmparatorluğu padişahlarından olan 2. Abdulhamid’e yönelik tartışmalara da atıfta bulunarak şu değerlendirmeyi yaptı:

Sultan Abdulhamid ile tartışmalar yeniden alevlenmiştir. İstibdatla bir ananlar tarih cahili olmakla birlikte, tarihimize yabancıların gözüyle bakan sefillerdir. Abdulhamid'i kimler sevmiyorsa onlara dikkat edeceğiz. Onlar batının etki ajanlarıdır. Abdulhamid Han'ı seveni kadar, sevmeyeni vardır. Sevmeyenler bizim de sevmediklerimizdir. Ermeni çeteleri, sömürgeciler, casuslar, Türk ve İslam düşmanları sevmez.

Gafiller ne istiyorlar tarihimizden. Neyin istibdadından bahsediyorlar? Bilmedikleri, tanımadıkları büyüklerimizi hangi bilgi, belgelerle itham ederler. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugünün Abdulhamid'i olarak görülüyorsa bizce mahsuru yoktur, övgünün tezekkürüdür.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NATO tartışmaları

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olma taleplerinin kabul edilmesinin “terörizme evet” demek olduğu görüşünü dile getiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki çekinceleri, itirazları henüz dikkate alınmamıştır. Finlandiya Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin endişelerini görüşmek istediklerini söylemiş. Bilinen endişeyi konuşmak nedir? Asıl gündem Türkiye'nin endişesini görüşmek değil, gidermektir.

İsveç, PKK'nın silah tedarikçileri arasındadır. Dökülen şehit kanlarında İsveç ve Finlandiya'nın parmak izlerini nasıl yok sayacağız? Bizim değerlendirmemiz; İsveç bölücü terörün kundağı, kuluçkasıdır. 2'nci Kandil İsveç'tedir. Türkiye'ye yaptırım uygulanıyorken, bu devletler NATO şemsiyesi altında yer almamız hangi hakla beklenmektedir? Katillere, canilere, teröristlerle kol kanat gerenlerle aynı çatı altında bulunursak şehitlere, gazilere ne söyleriz?

Türkiye'nin risk primindeki yükselişi ifade etmiştim. İsveç ve Finlandiya'ya engel çıkarılınca Türkiye'nin risk primi artmıştır. Türkiye'nin susması, sinmesi, sessiz kalması mı amaçlanmaktadır? Ekonomik kartını masaya mı sürmektedir? Bu hasmane tavrı görmezden mi gelelim? Türkiye sömürgeleşmiş bir ülke olamayacaktır. Hiç kimse Türkiye'yi tehdit etmeye yeltenmesin. 

Alsınlar İsveç ve Finlandiya'yı tepe tepe kullansınlar. Kendi kararımızı tayin edecek kadar cesuruz. Türkiye'nin NATO'dan ayrılığı bile gündeme gelmelidir. Mesela 'Asya ve Orta Doğu Güvenlik Örgütü' ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO'nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU