"Aşağıdakilerden hangileri primattır?" alıştırmasını dağıtan öğretmen infiale neden oldu

Bir meslektaşı ve çeşitlilik direktörü "Buna inanamadım" dedi

Alıştırma kağıdı (Duke Üniversitesi Yayınları)

Öğrencilerine Eski Başkan Barack Obama'nın fotoğrafının da dahil olduğu bir fotoğraf kolajındaki primatları tanımlamalarını isteyen bir alıştırma veren öğretmen, eleştirilerin hedefi oldu.

WDIV'nin haberine göre, ismi açıklanmayan öğretmen ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Birmingham'daki Roeper Okulu tarafından yakın zamanda idari izne çıkarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre, bir biyoloji sınıfındaki öğrencilere, "Aşağıdakilerden hangileri primattır?" başlıklı bir alıştırma kağıdı verildi.

Alıştırmada eski ABD Başkanı, maymunlar ve bir tavus kuşu da dahil diğer hayvanlarla birlikte resmediliyordu ve habere göre fotoğraflardan hangisinin bir "primatı" gösterdiğinin işaretlenmesi bekleniyordu.

İfşaatın ardından çevrimiçi ortamda geldiği bildirilen tehditler nedeniyle okuldaki dersler perşembe günü iptal edildi. Polis ekipleri de bina dışına konuşlandı.

WDIV'ye konuşan, okulun çeşitlilik direktörü Carolyn Lett, "Gördüğümde inanamadım" dedi:

Bunu kendim de anlamaya çalışıyorum. Ama hemen tepki verdim. 'O kadar yanlış ki anlayamıyorum' dedim.

Fox 2'nun haberine göre, olayı araştıran okul yetkilileri, alıştırmanın "son derece saygın bir üniversitenin" internet sitesinden alındığını söyledi. Çalışma hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

Okuldan cuma günü gelen açıklamada, "Roeper Okulu'nun liderliği adına, geçen hafta bir orta öğretim sınıfına verilen ödevde yer alan rahatsız edici ırksal suçu kabul etmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu ders materyalini kullanma tercihi, okulumuzun felsefesi ve misyonuyla tamamen tutarsızdı ve kullanımı ve neden olduğu zarar için içtenlikle özür diliyoruz.

Okul, öğretmenin "sorumluluğu üstlenmesine ve kaynağı düzgün bir şekilde incelememe hatasını kabul etmesine" rağmen, söz konusu eylemin bireyin idari izne çıkarılmasını gerektirdiğini bildirdi.

The Independent yorumlarını almak için okulla temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU