İsveç Başbakanı: Türkiye ile müzakerelerimiz biraz süre alacak

Andersson açıklamasında, "Yakın gelecekte İsveç ve Finlandiya Türkiye ile ikili ve üçlü görüşmelere devam edecek fakat müzakereler biraz süre alacak" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç resmi haber ajansı TT'ye açıklamalarda bulunan Andersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliği konusundaki yaklaşımını değerlendirdi.

Türkiye ile diyaloğu sürdürdüklerini dile getiren Andersson, "Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile güzel ve olumlu bir görüşme yaptım. Yakın gelecekte İsveç ve Finlandiya Türkiye ile ikili ve üçlü görüşmelere devam edecek fakat müzakereler biraz süre alacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile yapılacak müzakereleri sabırsızlıkla beklediğini kaydeden Andersson, PKK'yı terör listesine alan ilk ülkelerden biri olduklarını sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson ile 21 Mayıs'ta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

İsveç'in NATO'ya katılma başvurusunun gündeme geldiği görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek için İsveç'ten somut ve ciddi adımlar beklediğini ve ülkesine yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Andersson ise, iki ülke ilişkilerini güçlendirmeyi dört gözle beklediklerini belirterek, "İsveç'in uluslararası terörle iş birliği mücadelesini memnuniyetle karşıladığını vurguladım. Terörle mücadelede PKK'nın terör listesinde bulunmasını açık şekilde desteklediğimi belirttim" ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU