George R. R. Martin: Game of Thrones, Orta Dünya'nın The Sopranos'u diye pazarlandı

Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinin yazarı Santa Fe Edebiyat Festivali'nin ikinci gününde konuştu

George RR Martin, Santa Fe Edebiyat Festivali'nde Douglas Preston'la sohbet ederken (The Independent)

George R. R. Martin destansı fantastik roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'ndan (A Song of Ice and Fire) uyarlanan popüler HBO dizisi Game of Thrones'un televizyon kanallarına ilk kez tanıtıldığında "Orta Dünya'nın The Sopranos'u" diye satıldığını açıkladı.

Santa Fe Edebiyat Festivali'nin ikinci gününde kitapları çok satanlar arasında yer alan yazar arkadaşı Douglas Preston'la konuşan Martin, Hollywood geçmişini ele aldı ve kanalların genelde "bir şeyleri başarılı olan eski şeylerle karşılaştıran" tanıtımlar aradığını belirtti.

Martin şu ifadeleri kullandı:

Game of Thrones'u ilk kez David Benioff ve Dan Weiss sattı. Ben o zaman hâlâ kitapları yazıyordum ki hayatımın geri kalanında da yazmaya devam edeceğim gibi görünüyor!

Birkaç yıl televizyondan uzak kaldım. Dizinin sorumluları David Benioff ve Dan Weiss, kitapları satın alırlar mı ya da uyarlama hakkını isterler mi diye görmek için kitabı HBO'ya götüren kişilerdi. Tanıtım şuydu: 'Orta Dünya'nın The Sopranos'u'. Bunu cümle içinde söyleyebilmelisiniz!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmanın devamında Martin, 2018 tarihli romanı Ateş ve Kan'dan (Fire & Blood) uyarlanan HBO'nun yeni dizisini tanıtmaya zaman ayırdı. Dizi, Game of Thrones'taki olaylardan yaklaşık 300 yıl önce meydana gelen Targaryen iç savaşının hikayesini anlatacak. Martin yakında çıkacak Kış Rüzgarları (The Winds of Winter) romanına dair son gelişmelerden de kısaca bahsetti.

Yazar, "21 Ağustos'ta Game of Thrones'un devamı olan House of the Dragon, HBO'da yayımlanacak" dedi.

Bu arada hâlâ lanet olası romanlar üzerinde çalışıyorum!

Konuşmasından önce The Independent'ın sorularını yanıtlayan Martin, House of Dragon'la J.R.R. Tolkien'den ilham alan, yakında yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power) dizisi arasındaki sözde rekabetten şöyle bahsetti:

Tarihler açıklandığı anda 'Ah, fantastik dünyaların üstünlük savaşı' diye yorum yapan bir sürü yazı biliyorum. 'Güç Yüzükleri, House of Dragon'a karşı: Kim kazanacak?' Niye hep bunu yapmak zorundalar, anlamıyorum.

 

HBO
Yakında çıkacak olan House of the Dragon dizisinde bir kare (Ollie Upton/HBO)

 

Martin şöyle ekledi:

Umarım her iki dizi de başarılı olur. Ben yeterince rekabetçiyim. Umarım biz daha başarılı oluruz. Onlar 6 Emmy kazanırsa, ki umarım kazanırlar, umarım biz 7 kazanırız. Ama yine de fantezi türü için iyidir. Fanteziye bayılırım. Bilim kurguya bayılırım. Televizyonda daha fazla dizi istiyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU