Suudi Arabistan'da tamamı kadınlardan oluşan mürettebatla ilk iç hat uçuşu

7 kişilik uçak mürettabatının tamamının kadın olduğu ve yabancı pilot haricinde yardımcı pilot da dahil hepsinin Suudi olduğu belirtildi

Uçaktaki yedi kişilik mürettebat / Fotoğraf: Flyadeal

Suudi Arabistan Havayolları’na ait düşük maliyetli hava yolu şirketi Flyadeal, tamamı kadınlardan oluşan mürettebatla ülkedeki ilk iç hat uçuşu gerçekleştirdi.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Flyadeal Sözcüsü Emad Iskandarani'nin Şarku'l Avsat'a yaptığı açıklamada uçuşun Perşembe günü başkent Riyad’dan Cidde’ye yapıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü, 7 kişilik uçak mürettabatının tamamının kadın olduğunu ve yabancı pilot haricinde yardımcı pilot da dahil hepsinin Suudi olduğunu vurguladı.

İç hat uçuşu, havayolunun en yeni Airbus A320’lerinden biri kullanılarak gerçekleştirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Suudi havacılığı için tarihi olan olay olayda, çoğunluğu Suudi ve tamamı kadınlardan oluşan bir mürettebatla ülke semalarında ilk iç hat uçuşu gerçekleştirildi” denildi.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, son yıllarda kadınların havacılık sektöründeki rolünün genişlemesine övgüde bulundu.

Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar havacılık sektörüne yüz milyar dolar yatırım çekmeyi, yeni bir ulusal havayolu kurmayı, Riyad’da bir mega havaalanı inşa etmeyi ve navlunu her yıl beş milyon ton artırmayı hedefliyor.

2030 Vizyonu çerçevesinde, havacılık sektörü hedefleri arasında yıllık yolcu trafiğinin on yılın sonunda üç kattan fazla artarak 300 milyona ulaşması yer alıyor.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU