Yürüme mesafesindeki sevgilisini görebilmek için 3 bin 700 kilometre yol kat etti

4 ülkeden geçen profesyonel kumarbaz: Nişanlıma 'Beni bekle bebeğim' dedim

Serhi Belyaev, 28 yaşındaki nişanlısı Nataliy Drozd'a ve ebeveynlerine ulaşabilmek için tehlikeli bir yolculuğa çıktı (Unsplash)

Ukrayna'nın Tsirkuni köyünden Serhi Belyaev, 10 kilometre uzaktaki Harkov'da yaşayan nişanlısının ve ebeveynlerinin yanına gidebilmek için 3 bin 700 kilometre yol kat etti.

Belyaev, köyü Rus ordusunun kontrolüne girince çatışmaların sürdüğü Harkov'a ulaşabilmek için Rusya, Letonya, Litvanya ve Polonya'yı geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

32 yaşındaki profesyonel poker oyuncusu, macerasını Guardian'a anlattı.

Dün geçilen haberde, 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesiyle Belyaev'le yakınları arasına bir uçurum girdiği yazıldı.

Belyaev bunun ardından arabasıyla yola çıkmaya karar verdiğini söyledi:

Rusya'dan Letonya'ya, oradan Litvanya ve Polonya'ya ve daha sonra batıdan Harkov'a gidebilmek için Ukrayna'nın batısına geri dönmek…  Evet biraz çılgıncaydı.

Habere göre profesyonel kumarbaz, savaşın ilk günlerinde abisi Yuri Belyaev'le Strileçha adlı başka bir köye kaçtı. Poker oyuncusu bunun ardından Polonya'ya gitmek isteyen kişilerle görüşmeye başladı ve otomobiliyle, 4 araçlık bir konvoya katılmaya karar verdi.

Kalbinde rahatsızlığı olan Yuri seyahat etmek istemeyince, araca bir çift dahil oldu. Belyaev, 28 yaşındaki Emil ve 22 yaşındaki Katya'yla 4 Nisan'da yola çıktı.

Belyaev, Rus askerlerinin 1 kilometre uzaklıktaki sınırın açılacağını söylediğini ancak bunun yanlış olduğunu aktardı. Ekip daha sonra 70 kilometre uzaklıktaki ikinci sınır kapısına gitmek zorunda kaldı. Poker oyuncusu o anları şöyle anlattı:

Bu 70 kilometre en zoruydu. Bir sürü kontrol noktası vardı. Yarı yolda bazı Rus askerleriyle karşılaştık ve geçmemize izin vermediler.

Konvoy daha sonra bir kampa götürülerek sorguya çekildi. Belyaev, askerlerin pasaportu savaşın başında yanan Luhansklı Emil'den çok şüphelendiğini açıkladı. Kendi telefonunun da incelendiğini belirtti:

Telefondaki her şeyi silmiştim. Bunu yapmasaydım ölmüş olurdum… Rus askeri konvoylarının konumlarını bölgesel savunmadaki arkadaşlarıma göndermiştim.

Ekip yolculuk için gerekli belgeleri alarak sınıra doğru tekrar yola koyuldu. Belyaev bir süre sonra önlerinde silahlı askerlerin belirdiğini kaydetti. 5 saat süren sorgunun ardından bir kez daha yolculuğun başladığını ifade eden Belyaev, ikinci günde Rusya'ya ulaştıklarını açıkladı.

Belyaev, nişanlısı Natali Drozd'a nerede olduğunu söylediğini ancak planlarından bahsetmediğini belirtti.

Anlatılanlara göre Belgorod kentine doğru hareket eden konvoy, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin dikkatini çekti. Belyaev, herkesin tekrar sorgulandığına dikkat çekti:

Bana işimi sordular. Poker hakkında konuşarak 20 dakika geçirdik.

Konvoy kente vardıktan sonra kısa bir uyku molası verip yeniden Letonya'ya doğru hareketlendi ve 6 Nisan sabahı sınıra ulaştı. Kontrolden geçmenin 16 saat sürdüğünü vurgulayan Belyaev, "Yine de çok rahatlattı" dedi:

Natali'yi ve ebeveynlerimi aradım. Nişanlıma gerçek planlarımdan bahsettim. Natali, 'Güvende olma şansın var. Orada kalmalısın çünkü 18-60 yaş arasındaki erkeklerin Ukrayna'dan ayrılmasına izin verilmiyor. Savaş bittiğinde birlikte olabiliriz' dedi.

"Beni bekle bebeğim"

Ancak Belyaev ekiple yola devam ederek Letonya'dan Litvanya'ya ve oradan Polonya'ya gitti. Başkent Varşova'da 7 gün boyunca düşünen profesyonel kumarbaz, yola devam etmeyi tercih etti:

Natali'ye gelmek istediğimi söyledim. 'Beni bekle bebeğim' dedim.

14 Nisan'da Varşova'dan ayrılan poker oyuncusu, insani yardım konvoyuna katılarak bir gün sonra Lviv'e ulaştı. Yollar kapalı olduğu için seyahatinin uzadığını açıklayan Belyaev, 18 Nisan'da kardeşinin yaşadığı Poltava'ya vardı.

Belyaev daha sonra Harkov'a vardığını kaydetti:

Babamı aradım ve yakınlarda erzak taşıyan bir gönüllünün olduğunu ve bu yüzden aşağı inmesi gerektiğini belirttim. Daha sonra beni buldu.

Poker oyuncusu bunun ardından Natali'nin evine gidip nişanlısıyla kucaklaştı.

 

Independent Türkçe, Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU