Tatile çıkanlara e-posta çözümü: İzlanda'dan üç at sizin yerinize yanıt verebilir

Üç at, dev bir klavyede yazı yazmak için eğitildi

Aralarından seçim yapabileceğiniz üç at var (Inspired by Iceland)

İzlanda''da başlatılan yeni bir girişim, ofis dışında atmaya alışık olduğumuz e-postaların yerine bir atın yazdığı yanıtları koyuyor.

Turizm acentesi Inspired by Iceland ve Horses of Iceland'in tuhaf girişimi, insanların işe ara verip her tatile çıktığında İzlandalı atların yazdığı özel bir mesaj talep etmesine olanak sağlıyor.

OutHorse adlı hizmet, e-posta sorumluluklarını üç attan birine devrediyor. Atlardan Litla Stjarna frá Hvítarholti, "hızlı bir yazman ancak uyuklayabilir" diye niteleniyor.

Öte yandan Hrímnir frá Hvammi "iddialı, verimli" ve aynı zamanda parlak saçlara sahip.

Hekla frá Þorkellshóli, arkadaş canlısı ve "kurumsal açıdan moda kelimelere dair eğitildiği" için büyük bir şirket ortamında çalışanlar açısından iyi bir seçim.

 

 

Atlara nasıl yazılacağını öğretmek için Inspired by Iceland, hayvanlara üzerinde yürürken rahat hissettirecek, özel olarak işlenmiş karolara sahip dev bir klavye replikası geliştirdi.

Icelandic Horses'tan Jelena Ohm "İzlanda atı gerçekten özel bir cins. Dünyadaki en saf ırklardan biri " dedi.

Bu eğitim için klavyenin çok büyük bir replikasını aldık, böylece atlar onun üzerinde yürümeye alıştı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kampanya, Inspired by Iceland'in yaptığı bir anketin çalışanların en az yüzde 55'inin tatil sırasında e-postalarını kontrol ettiğini ortaya koymasının ardından geldi. Acente, tatildeyken işten gerçekten kopmanın önemini vurgulamayı hedeflediğini söyledi.

OutHorse sosyal medyada "dahi" diye övülürken, bir Twitter kullanıcısı kampanyanın "Slack entegrasyonunu" düşünüp düşünmeyeceğini sordu.

Bir başkası bunun "İzlanda atlarının gerçekten muhteşem olduğunu" hatırlattığını söyledi.

Bir kişi, "Akademik makaleler için de bir OutHorse hizmeti var mı? Lütfen" diyerek espri yaptı.

Inspired by Iceland buna şöyle cevap verdi:

İşte bu ilginç bir fikir!  Yazmada epey yetenekli hale geldiler, bu yüzden bunu dikkate alacağız!

Başka biri, "Kurumsal iletişim konusunda eğitimli ve tüm moda kelimeleri bilen Hekla frá Þorkellshóli adlı İzlandalı ata tüm e-postaları OutHorsing yapacağım!" diye yazdı.

Birleşik Krallık'ta (BK) Prospect sendikası, hükümeti çalışanlar için mesai saatleri dışında bir "çevrimdışı olma hakkı" getirmeye çağırıyor.

Nisan 2021'de Prospect'in yaptırdığı anket, halkın yüzde 66'sının BK İstihdam Yasası'na "çevrimdışı olma hakkının" eklenmesini destekleyeceğini ortaya koydu.

Kampanya, İrlanda Cumhuriyeti'nin geçen yıl çalışanlara mesai saatleri dışında mesaj, arama veya e-postalara yanıt vermeme hakkı tanıyan yeni tedbirler uygulamaya koymasından sonra geldi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU