Gaspar Noe, Aşk'ın Netflix'te neden çok izlendiğini açıkladı: "İnsanların mastürbasyon yapması gerekiyor"

Aşk pandemi döneminde önemli bir izleyici kitlesine ulaştı

Aşk, Gaspar Noe'nin 4. filmiydi (Wild Bunch)

Arjantin asıllı Fransız yönetmen Gaspar Noe, 2015 yapımı erotik filmi Aşk'ın (Love) pandemi döneminde nasıl bir anda patladığını anlattı. 

Prömiyerini 2015'te Cannes Film Festivali'nde yapan Love, 2020'de pandeminin ilk patlak verdiği dönemde muazzam bir başarı elde etti ve geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. 

Vulture'a verdiği röportajda Noe'ye Aşk'ın ikinci kez gündem olması soruldu ve 58 yaşındaki yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Evet. İnsanların mastürbasyon yapması gerekiyordu. Artık kimse DVD almıyor. Peki platformlarda bulabildikleri ve sanatsal bir bahanesi de olan en pornografik şey neydi? Tabii ki Aşk'tı. Pandemi sırasında Fransa'da filmi izleyen milyonlarca kişi var ve hatta ABD'de bu sayı daha da fazla. Tehlikeli olduğu için sinemada erotik bir film izlemeye asla gitmezlerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seks sahneleriyle bilinen film, Paris'te yaşayan Amerikalı sinema öğrencisi Murphy ve Fransız sevgilisi Electra'nın ilişkisini konu alıyor. İkili, Danimarkalı komşuları Omi'yi yataklarına davet ettiğinde hayatlarında büyük değişiklikler yaşanmaya başlıyor ve ilişkileri farklı bir noktaya doğru evriliyor.

Aşk'ın başrollerinde Karl Glusman ve Aomi Muyock yer alıyor. 

Noe kendisine gelen izleyici yorumlarını da şöyle aktardı:

'Senin sayende hayatımda ilk kez üçlü bir ilişki yaşadım' ya da 'Filmi bir kadınla birlikte izliyorduk ve sayenizde seviştik ve uzun bir aşk yaşadık' diyenler oldu.

Aşk, Ağustos 2020'de platformdan kaldırılmadan önce önemli bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. Yönetmen röportajda, "Aşk'ın platformlarda olmadığı bugünlerde nasıl mastürbasyon yapıyorlar? Bunu hangi filmle yapıyorlar?" diye sordu. 

Noe'nin son filmi Vortex ise 13 Mayıs'ta vizyona girdi. Vortex, yaşlılık ve bunamadan mustarip bir çiftin hayatının son günlerine odaklanıyor

 

Independent Türkçe, Decider, Vulture

DAHA FAZLA HABER OKU